Kitte Wagner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Kitte Wagner

Kitte Wagner 2022.jpg

Personlig information
Født 1968 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Roskilde Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Teaterchef, dramatiker, sceneinstruktør Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kitte Wagner (født 11. juli 1968) er uddannet i kommunikation og dramaturgi fra Roskilde Universitetscenter. Hun blev i 1996 ansat på Betty Nansen Teatret, hvor hun ud over at være instruktør Peter Langdal og direktør Henrik Hartmans højre hånd, fungerede som manuskriptudvikler på en lang række forestillinger, blandt andre Grækerne, Jeff Koons, Projekt De andres Tanker og Når vi døde vågner. Senest[hvornår?] har hun i samarbejde med blandt andet Jonatan Spang udviklet SKRAKO-forestillingerne Gynt og Købmanden samt Jonatan Spangs soloshow Damer.

Den 1. juli 2007 tiltrådte hun som direktør for Nørrebros Teater, sammen med Jonatan Spang, hvor de ville udvikle det moderne, underholdende teater med særlig fokus på stand-up, komedie og musikteater. Pr. 1. juli 2009 overtog hun ledelsen alene, samtidig med at det gamle Rialto Teatret fungerede som en anneksscene for Nørrebro Teater under navnet Frederiksbergscenen.

Kitte Wagner stoppede 1.1.2015 som direktør for Nørrebro Teater, for i stedet at fortsætte sin ledelseskarriere inden for den sociale fond Askovfonden.

Den 7. juni 2016 vedtog bestyrelsen at hun fra den 1. oktober 2016 skal arbejde som ny administrerende direktør og kunstnerisk leder for Malmö stadsteater.

Siden 1.1.2020 medlem af Det kongelige teaters bestyrelse

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.