Knud Lauritzen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Knud Lauritzen
Født 12. april 1904 Rediger på Wikidata
Død 7. maj 1978 (74 år) Rediger på Wikidata
Ægtefælle Kirsten Lauritzen Rediger på Wikidata
Barn Lise Lauritzen Loft Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsdrivende Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Knud "Skipper" Lauritzen (12. april 1904 i Esbjerg6. maj 1978 på skibet Dana AngliaNordsøen) var en dansk skibsreder i J. Lauritzen og konsul. I 1945 stiftede han sammen med broderen Ivar Lauritzen og søsteren Anna Lønberg-Holm JL-Fondet. Lise Lauritzen Loft er hans datter. Han fik 6 børn, Grete, Ole, Lise, Marianne, Karen og Jan

Han var søn af skibsreder, konsul Ditlev Lauritzen og hustru Maren f. Breinholt (død 1960). Han blev student fra Gammel Hellerup Gymnasium 1924, tog højere handelsskoleeksamen 1925 og blev uddannet i firmaer i Hamborg, London, Cardiff, Paris, Marseille og Valencia. 1932 blev han medindehaver af rederiet J. Lauritzen. I mange år kæmpede han om magten over DFDS med A.P. Møller.

Han var medlem af bestyrelsen for A/S Rederiet Vesterhavet og A/S Atlas, formand for bestyrelsen for DFDS, for Kogtved Søfartsskole, for Rederiet Ocean, A/S, for Esbjerg Hermetikfabrik, A/S og for styrelsen for JL-Fondet, formand for bestyrelsen for Atlas Bonusordning (udbyttedeling og seniorvirke) 1950-56. Medstifter og bestyrelsesformand for Søfartens Bibliotek, Søfartsklubben og Søfartsservice-Ålborg fra starten til 1960 og for Søfartens hygiejnekomité til 1965. Æresmedlem af Royal Geographical Society, London 1966. Han var Kommandør af Dannebrog og Dannebrogsmand.

Han blev gift 30. juli 1927 med Kirsten Lauritzen, født Hartvig-Møller (skilt 1963). Han er begravet på Hellerup Kirkegård.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]