Kolding Sygehus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kolding Sygehus
Sygehus Lillebælt
Generelle informationer
Sted Kolding, Danmark
Region Region Syddanmark
Indviet 1. gang 1782 * nuvær. - 1975
Fakta
Ansatte Ca. 1.200
Senge 320
Websted www.regionsyddanmark.dk
Oversigtskort

Kolding Sygehus, beliggende på Dyrehavegårds jorder i den nordlige del af Kolding, er tegnet af arkitekt Jørgen Bisgaard fra C.F. Møllers Tegnestue og påbegyndt i 1968. Det åbnede i 1975, samtidig med at det gamle og nedslidte sygehus i centrum efterhånden blev lukket. Flytningen varede dog frem til 1986.

Der har været sygehus på forskellige lokaliteter i byen siden 1782, både i Hospitalsgade, Helligkorsgade og senest i Sct. Jørgensgade. Den sidstnævnte bygning husede Syddansk Universitet indtil for nylig.

Kolding Sygehus indeholder børneafdeling, fødeafdeling, organkirurgisk og ortopædkirurgisk afdelinger samt en stor medicinsk afdeling. I 2003 fusionerede det til Fredericia og Kolding Sygehuse, fra 2008 Sygehus Lillebælt sammen med sygehusene i Middelfart, Vejle og Give. Kolding Sygehus er valgt som akutsygehus i Region Syddanmarks nye sygehusstruktur. En sygehusapoteksafdeling af Sygehusapotek Fredericia og Kolding Sygehuse er beliggende på sygehuset.

I 2008 blev der påbegyndt en omfattende renovering og nybyggeri, som vil gøre sygehuset tre gange større end det nuværende.