Kontorlandskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kontorlandskab, plan
Finsk kontorlandskab

Et kontorlandskab (også kaldet storrumskontor) er et stort kontorlokale, der består af adskillige kontorpladser. Disse kontorpladser er nogle gange opstillet i et åbent kontorlandskab, hvor kontorpladserne slet ikke er adskilt eller eventuelt kun er adskilt af reoler, planter eller andre mindre genstande. Andre har kontorlandskaber derimod har skillevægge imellem nogle eller alle arbejdsstationer.

Åbne kontorlandskaber har både fordele og ulemper. En af fordelene er, at mange medarbejdere er samlede, og dermed hurtigt kan få fat på hinanden. Nogle hævder[hvem?], at dette bringer mere effektivitet, synergi og bedre socialt samvær. Ulemperne ved denne type kontorer, kan hævdes at være koncentrationsbesvær hos visse medarbejdere, samt støjgener. Det sidste kan dog til en vis grad afhjælpes via støjdæmpende foranstaltninger.

Eksterne henvisningetr[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.