Kornsnog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
  Kornsnog ?
Kornsnog
Kornsnog
Videnskabelig klassifikation
Rige: Animalia (Dyr)
Række: Chordata (Chordater)
Klasse: Sauropsida (Krybdyr)
Orden: Squamata (Slanger og øgler)
Familie: Colubridae
Videnskabeligt artsnavn
''Pantherophis guttatus''
(Linnaeus, 1766)

Kornsnogen (pantherophis guttatus) er en snog, en ugiftig slange, som ofte er brugt som hobbydyr, fordi den er meget omgængelig. Den vænner sig hurtigt til sin ejer og bider kun som sidste udvej i selvforsvar. Normalt hvis den bliver bange, vil den bare flygte. Den lever i det sydøstlige USA, lige fra tørre savanneområder til tropiske skove. Den er derfor specialiceret til at overleve forhold hvor den ikke får meget mad. Den bør derfor kun fodres 1 gang om ugen, med en stor mus. De skal have en vandskål, som ikke må fylde hele terrariet, men der skal dog være plads til at den kan få et bad hvis man bor et sted hvor der sommetider kommer hedebølger. Nogle eksemplarer kan godt lide at bade. De skal have frisk vand hver dag og det skal helst gives i stuetemperatur.


Terrariet

I et kornsnog terrarie, skal der være en vandskål, en varmelampe eller lign., belysning, bundmateriale (træspåner eller lign.), et skjulested, en terrarielåge der kan låses, og evt. noget slangen kan klatre på. Man kan godt have 2 kornsnoge i samme terrarie (en han og en hun) hvis der er plads nok.


Fodring

Kornsnogen skal kun fodres 1 gang om ugen, med en stor mus. Man behøves ikke at give kornsnogen levende mus. Den kan sagtens tilvænnes at spise døde mus, som man kan opbevare i en fryser. Musene ligges i en skål med lunkent vand, i 7-10 min. Man kan godt give slangen en mus mens den er i terrariet men hvis den kommer til at sluge for meget bundmateriale kan den få forstoppelse og dø. Hvis man fodrer den i en bøtte ved siden af, vil slangen være lidt usikker i starten, men er ude af fare for at sluge noget den ikke skal. Man kan købe frosne mus i de fleste dyrehandlere.


Farve-variationer

Der er fremavlet masser af smukke kornsnoge variationer, kaldet morfer (fra det græske ord morf som betyder form). Bl.a. den mest normale røde kornsnog (morfen Wild Type, ofte skrevet som WT), som har en dyb rød farve, med orange firkantede mønstre, "tegnet op" med sort.


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: