Kujavia

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kujavia markeret i nutidens Polen.

Kujavia (polsk Kujawy) er et område i det centrale Polen, der ligger mellem floderne Wisła i øst, Noteć i vest, samt Noteć og Krówka i syd. Området ligger i dag hovedsagelig i voivodskabet Kujawsko-pomorskie, og nogle kilder anser Włocławek for at være den historiske hovedstad i Kujawy. I området er fundet det ældste dokumenterede bevis for fremstilling af ost dateret til 5.500 f.Kr..[1]

Kujavia er et område på begge sider af Wisła, der omtrent svarer til den preussiske provins Posen og russiske Guvernementet Płock (sv). Før det blev en del af Polen, var det et selvstændigt fyrstedømme med hovedstaden Brześć Kujawski (en).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ New Discovery of 7000-Year-Old Cheese Puts Your Trader Joe’s Aged Gouda to Shame Joseph Stromberg, 12. december 2012 på smithsonianmag.com
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Polsk geografiSpire
Denne artikel om polsk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi