Kulturmødet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kulturmødet er en dansk kunst- og kulturevent der finder sted i Nykøbing Mors hvert år i uge 34 og varer 48 timer. Kulturmødet blev grundlagt i 2012 af komponisten, forfatteren og journalisten Evanthore Vestergaard. Kulturmødet er tænkt som en pendant til FolkemødetBornholm, men fokuserer på kunst og kultur. Mellem de årlige stormøder på Mors arrangeres en række ”Optakt”-møder rundt om i Danmark og udlandet.

Indgang til Kulturmødet 2019 i Nykøbing Mors

Kulturmødet fandt sted første gang i 2013 og havde da 6.000 deltagere. Siden da er begivenheden vokset støt og havde i 2019 Ca. 30.000 deltagere.

  • Kulturmødet Samtale er debat-delen med samtaler og debatter om aktuelle kunst- og kulturemner. Hovedtemaet er i 2019-21 “Culture matters”.
  • Kulturmødet Oplevelse er en festival med fortrinvis professionel kunst indenfor billedkunst, film, litteratur, musik og scenekunst, der også relaterer sig til årets hovedtema.

Kulturmødet styres af en privat organisation med udgangspunkt i Morsø Kommune og Region Nordjylland, der også står for den finansielle basis. Mødet støttes af offentlige og private fonde. Kulturmødet er af daværende kulturminister Marianne Jelved kaldet ”den nødvendige diskussion”. I 2022 finder Kulturmødet sted 25.-27. august.[1]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Datoer for Kulturmødet https://www.kulturmoedet.dk/dato-for-kulturmdet Arkiveret 8. februar 2022 hos Wayback Machine