Kulturmødet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kulturmødet er en dansk kunst- og kulturevent der finder sted i Nykøbing Mors hvert år i uge 34 og varer 48 timer. Kulturmødet blev grundlagt i 2012 af komponisten, forfatteren og journalisten Evanthore Vestergaard. Kulturmødet er tænkt som en pendant til FolkemødetBornholm, men fokuserer på kunst og kultur. Mellem de årlige stormøder på Mors arrangeres en række ”Optakt”-møder rundt om i Danmark og udlandet.

Kulturmødet fandt sted første gang i 2013 og havde da 6.000 deltagere. Siden da er begivenheden vokset støt og havde i 2018 over 24.000 deltagere.

  • Kulturmødet Samtale er debat-delen med (2018) 150 samtaler og debatter om aktuelle kunst- og kulturemner. Hovedtemaet var "At lukke op".
  • Kulturmødet Oplevelse er en festival med fortrinvis professionel kunst indenfor billedkunst, film, litteratur, musik og scenekunst, i 2018 med over 300 elementer, der også relaterer sig til årets hovedtema.

Kulturmødet styres af en privat organisation med udgangspunkt i Morsø Kommune og Region Nordjylland, der også står for den finansielle basis. Mødet støttes af offentlige og private fonde. Kulturmødet er af daværende kulturminister Marianne Jelved kaldet ”den nødvendige diskussion”. I 2019 finder Kulturmødet sted 24.-26. august.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg