Lagos (Portugal)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Lagos
Lagos' byvåben Lagos' byflag
LGS.png Pt-lgs1.png
Lagos visto do alto.jpg
Overblik
Land: Portugal Portugal
Provins: Algarve
Distrikt: Faro
Postnr.: 8600Rediger på Wikidata
Demografi
Andet
Tidszone: UTC±00:00Rediger på Wikidata
Hjemmeside: www.cm-lagos.pt
Oversigtskort

Koordinater: 37°06′N 8°40′W / 37.100°N 8.667°V / 37.100; -8.667 Lagos er en mindre by på omkring 17.500 indbyggere, som ligger på den sydlige del af Algarvekysten i Portugal, nær den lidt større by Portimão. Lagos er den sydligste by i Portugal.

Portugiserne var opdagelsesrejsende i det 15. århundrede, og dengang havde Lagos stor betydning som udgangspunkt for togterne.

Lagos var velhavende indtil 1755, hvor naturkatastrofer i form af tsunami og jordskælv bevirkede, at mange bygninger faldt sammen. Dog er det lykkedes at bevare flere bygningsværker og slotte fra det 17. århundrede.

Lagos har meget indflydelse fra maurisk stil og fra renæssancen, lige fra byens fæstning til overfloden af kirker, som f.eks. den middelalderlige São João Hermitage, Santa Maria of Misericrida fra det 16. århundrede, Santo Antnio i barok stil og São Sebastião fra det 17. århundrede.

Lagos er en af de mest besøgte byer i Portugal og tilbyder mange surfing-muligheder. Algave-kysten anses for at være ideel til denne sport.

Der er flere strande i nærheden af Lagos, især Meia Praia og Dona Anna ligger meget tæt på byen og Marinaen.


portugisisk geografi Stub
Denne artikel om portugisisk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi