Lake Turkana

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fakta
Areal 6.750 km²
Middeldybde (m) 30,2
Største dybde (m) 109
Volumen 203,6 km³
Oplandsareal 130.860 km²
Vandspejlskote (m) 360,4
Land Etiopien, Kenya

Lake Turkana, tidligere kendt som Lake Rudolf, er verdens største ørkensø. Søen er mere end 250 km lang, og det er længere end hele den kenyanske kyststrækning. Søen ligger i "the Great Rift Valley" i Kenya (dog skærer den nordligste ende af søen ind i Etiopien). Det er også verdens største alkaliske sø. Søen blev navngivet Lake Rudolf af Grev Samuel Teleki og Løjtnant Von Höhnel i 1888 og blev igen omdøbt til Lake Turkana i 1975. Den lokale befolkning ved søen består hovedsageligt af Gabbra-, Rendille- og Turkanastammerne. Lake Turkana bliver almindeligvis også omtalt som Jadesøen.

Vindenergi[redigér | rediger kildetekst]

Lake Turkana Wind Power Lake Turkana Wind Power (LTWP) gruppen har bygget et 310 MW vind projekt for at udnytte de stærke vinde i regionen omkring søen. Projektet har installeret 365 vindmøller af modellen V52 850 kilowatts fra Vestas. Det er Afrika's største vind projekt. en: Lake Turkana Wind Power

Dæmninger[redigér | rediger kildetekst]

Gibe III Gibe III dæmningen i Etiopien er under konstruktion og er kommet under stærk kritik fra lokale og internationale organisationer pga konsekvenser i forbindelse med reduktion af vandstanden af Lake Turkana.

Lake Turkana med South Island
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Etiopiens geografiSpire
Denne artikel om Etiopiens geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 3°35′N 36°7′Ø / 3.583°N 36.117°Ø / 3.583; 36.117

Infoboks uden skabelon
Denne artikel har en infoboks dannet af en tabel eller tilsvarende.