Lamar River

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
En flok bisoner ved bredden af Lamar River

Lamar River er en biflod til Yellowstonefloden i den nordvestlige del af staten Wyoming i USA. Floden, der er ca. 64 km lang, har hele sit forløb inden for grænserne af Yellowstone National Park.

Indholdsfortegnelse

Navn[redigér | redigér wikikode]

Indtil ca. 1885 var floden kendt som East Fork of the Yellowstone River, men under en geologisk ekspedition i 1884-85 blev floden opkaldt efter den daværende indenrigsminister i USA, Lucius Quinctius Cincinattus Lamar. [1].

Geografi[redigér | redigér wikikode]

Floden udspringer i bjergkæden Absaroka Range i den østlige del af nationalparken og flyder mod vest gennem parkens nordøstlige hjørne. Floden har adskillige mindre bifloder, fx Soda Butte Creek, og Slough Creek. Floden udmunder i Yellowstonefloden lige efter Yellowstone Falls, nær Tower Junction, Wyoming. Den del af parken som floden strømmer gennem blev hådt ramt under den store skovbrand i 1989.

Dyreliv[redigér | redigér wikikode]

Lamar River om vinteren.

Floden løber gennem Lamar Valley, som sammen med Hayden Valley, er blevet kaldt Nordamerikas Serengeti på grund af det rige dyreliv i dalen. Dalen er kendt som et af de bedste steder at observere grizzlybjørne og ulve, hvoraf flere af parkens flokke holder til i dalen. Tre steder i dalen, Soda Butte, Crystal Creek og Rose Creek, blev der udsat ulve, da man genindførte ulvene i nationalparken i 1995. [2]. Der er også større flokke af bison, som ofte ses i dalen og der er mulighed for at møde wapitihjorte og flere andre dyr.

Floden er et populært sted for fluefiskere [3].

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Haines, Aubrey L.: Yellowstone Place Names-Mirrors of History, 1996
  2. ^ Yellowstone Wolf Project-Biennial Report 1995-96
  3. ^ Parks, Richard: "Fishing Yellowstone National Park", 1998

Koordinater: 44°55′45″N 110°24′07″V / 44.9292°N 110.402°V / 44.9292; -110.402