Lars Thuesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive, i Wikipedia:Selvbiografier § Typer af selvbiografier.
Lars Thuesen
Født Lars Thuesen
29. marts 1956 (66 år)
Danmark Gentofte, Danmark
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Cand.polit. (1981) Københavns Universitet
Beskæftigelse Investor og bestyrelsesmedlem
Aktive år 1978 – nu

Lars Thuesen (født den 29. marts 1956 i Gentofte) er en dansk erhvervsleder.

Uddannelse[redigér | rediger kildetekst]

Lars Thuesen er student fra Herlufsholm Kostskole i 1974 og Cand Polit fra Københavns Universitet 1981.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Han startede sin erhvervskarriere i daværende Privatbanken (nu Nordea) i 1978. Frem til 1989 bestred han forskellige stillinger indenfor områderne portofolio management, corporate- og investment banking, og da han i 1989 sluttede i banken, var han underdirektør og stedfortrædende chef i Merchantbank divisionen.

Fra 1989 til 1993 var Lars Thuesen ansat i SASs koncernledelse i Stockholm. Han var drivkraften bag opbygningen af SAS Koncernens internbank, SAS Finance. I 1991 blev han udnævnt til koncernfinansdirektør, og medlem af koncerndirektionen.

I 1994 forestod Lars Thuesen salget af SAS turoperatør- og chartervirksomhed, Scandinavian Leisure Group, til engelske Airtours Plc. Han fulgte med virksomheden som Airtours vicekoncernchef for Skandinavien, en stilling han bestred til 1997. I 1996 købte Airtours også den danske rejsekoncern Spies-Tjæreborg, hvor Lars Thuesen efterfølgende blev koncernchef.

I 1997 flyttede han til Manchester, England som chef for Airtours engelske aktiviteter. I 1998 blev han medlem af Airtours Plc bestyrelse. I perioden 1999 til 2001 var han ansvarlig for koncernens aktiviteter på det europæiske kontinent, samt hotel- og krydstogtsdivisionen.

I 2001 forlod han Airtours[1], for at beskæftige sig med sine egne private investeringer. Lars Thuesen har været, og er, medejer af en lang række virksomheder.

Han har været hoveddrivkraften bag en række virksomheds rekonstruktioner. Blandt andet HH-Ferries, der i 2002 blev solgt til Stena Line AB. Også Netdoktor Gruppen, der i perioden 2006 til 2011 blev solgt til en række ledende internationale medie huse, herunder Berlingske Media. Novia AS stod Lars Thuesen i spidsen for i perioden 2003 til 2011, den rekonstruerede virksomhed blev mellem 2008 og 2011 solgt til henholdvis Menzies Plc og Accent Private Equity. Fra 2003 til 2010 var han medindehaver af Tysklands 5. største rejsearrangør FTI, der i den periode undergik en strategisk forvandling, og som senere blev en af Tysklands mest succesrige virksomheder i rejsebranchen[2].

I perioden 2012 til 2022 har han været medejer af Basisbank AS. I 2021 meddelte han at banken skulle afvikles og banklicensen afleveres i protest mod de regulatoriske krav til at drive bankvirksomhed i Danmark.

Han er idag stærkt involveret i den Nordiske charterfly branche, med ejerskab af danske Jettime og svenske Novair.

Af tillidsposter har Lars Thuesen haft adskillige, herunder 12 år i bestyrelsen for Herlufsholm Skole og Gods. I 2016 blev han formand for Herlovianersamfundet.

Hovedaktiviteter[redigér | rediger kildetekst]

Hans hovedaktiviteter i dag udgør:

  • Basisbank AS, bestyrelsesmedlem og betydende aktionær.
  • Jettime, bestyrelsesmedlem og betydende aktionær.
  • Nørrebro Bryghus, bestyrelsesmedlem og betydende aktionær.
  • Dutch Leisure Group BV, bestyrelsesmedlem og betydende aktionær.
  • Robat ltd, bestyrelsesmedlem og aktionær.
  • AirBaltic, bestyrelsesmedlem og aktionær.

Novair, bestyrelsesmedlem og betydende aktionær

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Lars Thuesen resigns from Airtours
  2. ^ "Lars Thuesen sælger igen". Arkiveret fra originalen 25. maj 2017. Hentet 23. april 2021.