Laserpointer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Laserpointere

En laserpointer er en lille håndholdt laser udviklet til udpegning. Der findes laserpointere i flere forskellige farver og i flere forskellige styrker. 1-5mW røde eller grønne lasere benyttes primært til undervisning og møder til at udpege detaljer på kort eller fx PowerPoint præsentationer.

Laserpointere afgiver en meget koncentreret form for lys hvor strålerne ligger parellelt, modsat en almindelig pære hvor lyset spredes for alle vinde. Laserlys afgiver derfor en snorlige stråle, som især kan ses i mørke når strålen reflekterer sig i partikler i luften. Grønne laserpointere virker for øjet noget skarpere, og strålen fra grønne laserpointere er også væsentligt nemmere at få øje på. Grønne laserpointere kan også bruges i forbindelse med astronomi, idet den klare grønne laserståle på en stjerklar nattehimmel, ser ud som om den rækker helt op til stjernerne. Man kan derfor meget hurtigt og præcist udpege himmellegemer for andre.

Laserstråler bliver i industrien brugt til gravering og skæring. Her er effekten dog noget højere – typisk højere end 30w.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:
Teknik og teknologiStub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.