Lazare Ponticelli

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lazare Ponticelli

LazarePonticelli.jpg

Personlig information
Født 7. december 1897 Rediger på Wikidata
Bettola Rediger på Wikidata
Død 12. marts 2008 (110 år) Rediger på Wikidata
Le Kremlin-Bicêtre Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Iværksætter, forretningsperson, militærperson Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Ridder af Æreslegionen,
croix de guerre 1914-1918 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lazare Ponticelli (Groppo Ducale ved Bettola, Piacenza, Italien, 7. december 1897Le Kremlin-Bicêtre, Frankrig, 12. marts 2008) var den sidst overlevende franske veteran fra Første Verdenskrig. Da han døde, var han den ældste mand i Frankrig, og hans død blev annonceret af den franske præsident Nicolas Sarkozy.

Ponticelli blev født i Groppo Ducale ved byen Bettola, Piacenza i Italien og hed dengang "Làzzaro". I 1907 flyttede han som niårig til Frankrig, og i 1914 blev han indrulleret i Fremmedlegionen som 16-årig efter at have løjet om sin alder. Han var i kamp mod Tyskland og blev såret kort efter sin indrullering i 1914. Efter afskedigelse fra Fremmedlegionen lod han sig hverve til den italianske hær i 1915, hvor han blev såret i kamp mod Østrig-Ungarn i Tyrol. Han blev ramt i hovedet af artilleri, men overlevede mirakuløst.

I 1921 valgte han at blive i Frankrig, og i 1930'erne grundlagde han sammen med sine brødre metalvarefabrikken "Ponticelli Frères" ("Brødrene Ponticelli"); en forretning, som fik succes og som stadig eksisterer[1].

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]