League of Legends

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
League of Legends
Udvikler(e) Riot Games
Udgiver(e) Riot Games
Tencent Holdings Ltd
Garena
Designer(e) Christina Norman
Rob Garrett
Steve Feak
Udgivelsesdato(er) 27. oktober, 2009
Genre Multiplayer online battle arena
Spiltype(r) Multiplayer
Platform(e) Windows, OS X
Medie(r) Download, DVD
Aldersgrænse PEGI : 12+
Officiel hjemmeside http://eune.leagueoflegends.com/

League of Legends (forkortet LoL) er et gratis Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) spil, som er udviklet og publiceret af Riot Games til Microsoft Windows og Mac. Det blev annonceret den 7. oktober 2008, og senere udgivet den 27. oktober 2009. LoL var i closed beta fra 10. april indtil 22. oktober 2009, hvorefter det gik til open beta indtil det blev udgivet.

Det er inspireret af det populære map "Defense of the Ancients" map fra spillet Warcraft III: The Frozen Throne.

Spillet går ud på at to hold, hvor hvert hold maks. kan have 5 spillere hver, kæmper mod hinanden. Det gælder for holdene om at ødelægge modstanderens Nexus (base). Man kan kæmpe på fire forskellige baner, Twisted Treeline (3v3), Howling Abyss (5v5), Summoner's Rift (5v5) og The Crystal Scar (5v5). Den enkelte spiller kan lade sig repræsentere af en lang række figurer kaldet Champions. I øjeblikket er der mulighed for at vælge imellem 121 champions. Fra Januar 2014, har spillet haft over 67 millioner spillere pr. måned og 27 millioner pr. dag, hvilket svarer til 7.5 millioner spillere i timen.

Game modes[redigér | redigér wikikode]

  • Tutorial mode er for nye spillere. I tutorial lærer man hvordan man kontrollerer sin karakter og finder ud af hvordan man vinder.
  • Custom mode tillader spillerne at skabe kampe hvor man selv kan indstille den. I custom matches, kan holdene være ulige (for eksempel, 3v4 eller 2v5) og kan inkludere en blanding af spillere og bots, som er computer-kontrollerede champions.
  • Co-op vs. Ai mode sætter spillerne ind i en kamp med bots. Noget lignende Tutorial mode, men også for en måde for nye spillere at lære at spille rigtigt, men det er også brugt af mange erfarne spillere som en måde at teste nye ideer eller en let måde at få First Win of the Day.
  • Normal mode er hvor spillerne er spiller vs spiller, og havde enten Blind Pick hvor begge hold kan vælge alle de Champions de har hele tiden, eller Draft Pick hvor en tilfældig holdleder vælger tre bans for at gøre det umuligt for fjenden og ens eget hold, at spille de Champions, også skal spillerne vælge deres Champions in en række format, fra top til ned. Efter alle spillerne har valgt en Champion, så må spillerne bytte med hinanden hvis de ejer den Champion man har, for at skabe en strategisk at vælge Champions.
  • Ranked mode bliver oplåst for spillere i level 30. Ranked bruger kun Draft Pick systemet, og spillere er placeret ind i en League baseret på hvor godt de har spillet og om de har vundet eller tabt.
  • ARAM (All Random All Mid) mode vælger en tilfældig Champion til dig som du har mulighed for at spille, og tillader op til to re-rolls hvis spilleren ikke er tilfredsstillet med den Champion de blev givet, og de må også bytte med andre spillere hvis begge spillere ejer den Champion.
  • Team builder hvor man bestemmer sin Champion og lane, før man finder sin medspiller. Dermed kommer situationer hvor flere spillere vil gå samme lane ikke til at ske.

Hvordan man spiller[redigér | redigér wikikode]

Spillere mødes normalt i visse "lanes", og stiger i level ved at dræbe det modsatte holds Minions som frekvent går op og ned ad lanes, man kan også dræbe modstanderens Champions som bliver kontrolleret af spillere eller en computer. Spillerne samler et lille antal penge passivt men man får flere penge for at dræbe minions, tårne der beskytter lanes, neutrale monstre, og det modsatte holds Champions. Med disse penge, kan man købe "items" som styrker ens eller andres Champions i forløbet af et spil. I den klassiske Summoners Rift bane, hvor kampen sluttes ved at ødelægge den sidste bygning "The Nexus" i modstandernes base. Andre baner har variationer af regler som for eksempel Dominion hvor det modsatte holds Nexus vil miste liv over tid hvis ens eget hold har overtaget flest tårne ud af de fem.

Professionel Gaming[redigér | redigér wikikode]

I hele verden bliver der spillet LoL på professionel plan. Det foregår lidt ligesom i fx fodboldligaer, hvor du spiller imod alle hold et par gange. I Europa og USA hedder den liga de spiller i LCS. I slutningen af hver sæson spilles der playoffs. I sommersæsonen er det for LCS vedkommende de 3 bedste fra playoff der kommer til World Championship.. Der har været 4 World Championships indtil videre. 1 Vinder fra Europa og 3 vindere fra Asien. Alle danskerne undtaget Søren "Bjergsen" Bjerg, Jesse "Jesiz" Le og Lucas "Santorin" Tao Kilmer Larsen, spiller i den europæiske liga, som foregår i Berlin, Tyskland. De fleste hold har det man kaldet et "Gaming House", der bor de og træner sammen hver dag. LCS kan ses på twitch.tv/riotgames, Azubu og Youtube helt gratis.

Mange af de professionelle har samtidig med at de skal spille i LCS også en stream, hvor de live viser deres spil så man kan sidde og se dem træne. På den måde tjener de også reklame penge og mange folk "Subscriber" også på deres stream hvilket koster 4,99 Dollars, det giver 2.50 Dollars til dem hver måned (Da Twitch selv får de resterende). De fleste streams foregår på twitch.tv.

"Bjergsen" er desuden den eneste dansker der har lavet PENTA-kill til en international turnering.

Champions[redigér | redigér wikikode]

I League of Legends er der 123 champions, men der kommer hyppigt flere champions ud. Hver champion er specielt god til en ting; primary, og så er der nogle champions der også har en secondary. Champions'ernes primary's og secondary's kan afgøre hvilken man rolle man spiller dem med. Support champions er support (de kan også være mage) champions, AD-Carry rollen spilles af har marksman's, Jungle er som regelt fighter eller assassin' champions, Mid-lane og Top-lane champions kan være decideret ALT mellem himmel og jord. Det behøver nødvendigvis ikke at være sådan, men det gør de fleste - man kan også gøre noget, som hedder "Breaking the META", hvilket vil sige at gøre noget nyt.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]