Learning Management System

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Et Learning Management System eller LMS er et kommunikationssystem til brug for undervisning på internettet. Til IKT-understøttet og webbaseret e-learning bruges der især en platform på nettet (LMS) til at kommunikere på.

Et LMS kan ofte både håndtere e-learning kurser såvel som blandet kurser og egentlige instruktør ledede kurser. Processerne til at håndtere arbejdsopgaver, administration er dog ofte forskellige.

Et udbredt open source LMS til at håndtere e-learning kurser er Moodle[1]. Kommercielle udbydere omfatter en række danske nicheleverandører [2] samt det dansk producerede Sharepoint LMS, som forhandles globalt [3] samt en række større, typisk amerikanske, leverandører bl.a. [4]. De amerikanske leverandører kan for det meste håndtere alle typer uddannelsesforløb, ligesom de kan håndtere processer såsom karriereudvikling, performance management og målstyring. De fleste ERP-leverandører såsom SAP, Oracle og IBM har tillige LMS moduler, som dog ikke er så funktionsrige som systemerne der kommer fra fokuserede leverandører.

Den danske stat, ved Økonomistyrelsen, har i slutningen af 2007 gennemført et EU-udbud hvor målet er at der etableres en fælles LMS platform til alle medarbejdere i stat, regioner og kommuner.

E-learning Kurser på et LMS findes i standardudgaver og specialudviklet format. Formatet overholder oftest SCORM standarden.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]