Learning Management System

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Et learning management system eller LMS er et kommunikationssystem til brug for undervisning på internettet. Til IKT-understøttet og webbaseret e-learning bruges der især en platform på nettet (LMS) til at kommunikere på.

Et LMS kan ofte både håndtere e-learning kurser såvel som blandet kurser og egentlige instruktør ledede kurser. Processerne til at håndtere arbejdsopgaver, administration er dog ofte forskellige.

Et udbredt open source LMS til at håndtere e-learning kurser er Moodle[1]. Et almindeligt brugt LMS i folkeskolerne er for eksempel MinUddannelse.[kilde mangler] Kommercielle udbydere omfatter en række danske nicheleverandører, samt en række større, typisk amerikanske, leverandører. De amerikanske leverandører kan for det meste håndtere alle typer uddannelsesforløb, ligesom de kan håndtere processer såsom karriereudvikling, performance management og målstyring. De fleste ERP-leverandører såsom SAP, Oracle og IBM har tillige LMS moduler, som dog ikke er så funktionsrige som systemerne der kommer fra fokuserede leverandører.

Den danske stat, ved Økonomistyrelsen, har i slutningen af 2007 gennemført et EU-udbud hvor målet er at der etableres en fælles LMS platform til alle medarbejdere i stat, regioner og kommuner.

E-learning Kurser på et LMS findes i standardudgaver og specialudviklet format. Formatet overholder oftest SCORM standarden.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]