Leinesfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Leinesfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Steigen
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 11,8 km
Oversigtskort

Leinesfjorden er en fjordarm af Vestfjorden i Steigen kommune i Nordland fylke i Norge. Den går knap 12 kilometer i østlig retning fra Andholmfjorden til Stormyra.

Fjorden har indløb mellem øen Fluksa i nord og Helnes i syd. Sundet Andholmfjorden fortsætter videre mod vest som en forfjord som giver forbindelse til Vestfjorden. Fra Leinesfjorden går de to fjordarme Saursfjorden i nordøstlig retning og Botnfjorden i østlig retning. Landskabet på nordsiden karaktereisers af åse, men det på sydsiden stiger op mod den 1.045 meter høje Kråktindan. I selve fjorden ligger en række små holme, skær og grunde.[1]

Leinesfjord ligger i bunden af fjorden langs Fylkesvej 835. Fylkesvej 633 går langs sydsiden fra Helnes, via Leines, Skålvoll og Åsjorda, til Botn i bunden af Botnfjorden. Bygderne her lå frem til 1964 i Leiranger kommune.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Leinesfjord på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi