Lena Anderssen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lena Anderssen
Lena anderssen.jpg
Lena Anderssen
Information
Født 1974
Oprindelse Tórshavn, Færøerne
Genre(r) Pop
Beskæftigelse singer-songwriter
Instrument(er) Vokalist, guitar
Aktive år 1996-nu
Pladeselskab Selvstændigt, ArtPeople
Hjemmeside Officielt Website

Lena Anderssen (født 1974 i TórshavnFærøerne, opvokset delvis på Færøerne og i Canada) er en færøsk/canadisk sangerinde, musiker og komponist.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Lena blev født på Færøerne af en færøsk mor og norsk/canadisk far. Da hun var to-år gammel flyttede hun med familien til Canada, hvor hun boede til hun som 17-årig flyttede tilbage til Færøerne sammen med sin mor og tre søskende. Hendes første erfaringer indenfor musik var ret tilfældig, da den norske trommeslager Remi Fagereng hørte hende synge for sig selv, mens hun arbejdede på en café i Tórshavn. Han fik overtalt hende til at synge med i hans cover band Next Step.

Senere fik Lena en af hovedrollerne i den færøske musical Skeyk, som Niclas Johannesen havde komponeret musik til. Efter musicalen var slut, begyndte Lena at samarbejde med Niclas Johannesen, og det samarbejde har de forsat med samtidig med at de også danner par. Sammen skrev de musikken til hendes første CD, Long Distance, som udkom i 1998 og kun blev udgivet på Færøerne. Niclas producerede sangene.

I starten af det nye årtusinde begyndte Lena og Niclas at samarbejde med den færøske Danish Music Awards vinder Óli Poulsen, som producerede tre af deres sange. En af disse sange, I Still Love You blev et hit, da det udkom som radio single på Færøerne.

I løbet af de første tre år af deres samarbejde skrev Lena og Niclas mere end 100 sange, heraf Dancing in the Moonlight fra 2002, som blev Brandur Enni's første hit. Samme år skrev de 10 sange til det færøske nationale radio til brug for deres julekalender, som havde titlen Stjørnan ið hvarv (Stjernen som forsvandt). Sangene blev senere udgivet i en CD af programmet, det udkom i julen 2003.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • Long Distance (1998)
  • Can't Erase It (2005)
  • Let Your Scars Dance (2007 på Færøerne, 2008 i Danmark)
  • Letters From The Faroes (2011 på Færøerne, 2012 i Danmark)[1]

Priser[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]