Lilja Dögg Alfreðsdóttir

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Lilja Dögg Alfreðsdóttir (født 4. oktober 1973 i Reykjavík) er en islandsk politiker, der siden november 2017 har været minister for undervisning og kultur i Katrín Jakobsdóttirs regering og medlem af Altinget for Reykjavík Syd kredsen siden valget 28. oktober 2017.[1]

Hun har en bachelorgrad i statskundskab fra Islands Universitet og en MA i internationale relationer med speciale i international økonomisk politik fra Columbia University i USA.

Lilja arbejdede for den internationale valutafond og Islands nationalbank indtil hun blev ansat som økonomisk rådgiver for tidligere statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, da han tiltrådte som regeringsleder i 2013.[2] Efter Sigmundur Davíðs afgang som følge af afsløringerne af hans skattelykonti i Panama-papirerne blev hun i april 2016 udnævnt til udenrigsminister i Sigurður Ingi Jóhannssons regering, og i oktober 2016 valgt til Fremskridtspartiets næstformand.

Familie[redigér | redigér wikikode]

Lilja er datter af sportsjournalisten Alfreð Þorsteinsson, der har siddet i byrådet i Reykjavík for Fremskridtspartiet og er forhenværende formand for fodboldklubben Fram Reykjavík. Hun er gift med Magnús Óskar Hafsteinsson, der er økonom i finansministeriet. De har to børn sammen.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ http://www.ruv.is/frett/sex-karlar-og-fimm-konur Sex karlar og fimm konur. RÚV 30. november 2017
  2. ^ http://icelandreview.com/de/news/2016/04/06/sigurdur-ingi-johannsson-ist-neuer-islaendischer-premierminister Sigurður Ingi Jóhannsson ist neuer isländischer Premierminister. Iceland Review Online. Hentet 4. juli 2016