Lilja Dögg Alfreðsdóttir

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lilja Dögg Alfreðsdóttir

Personlig information
Født 4. oktober 1973 (50 år) Rediger på Wikidata
Reykjavik, Island Rediger på Wikidata
Politisk parti Framsóknarflokkurinn Rediger på Wikidata
Far Alfreð Þorsteinsson Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Columbia University Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Økonom, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lilja Dögg Alfreðsdóttir (født 4. oktober 1973 i Reykjavík) er en islandsk politiker, der siden november 2017 har været minister for undervisning og kultur i Katrín Jakobsdóttirs regering og medlem af Altinget for Reykjavík Syd kredsen siden valget 28. oktober 2017.[1]

Hun har en bachelorgrad i statskundskab fra Islands Universitet og en MA i internationale relationer med speciale i international økonomisk politik fra Columbia University i USA.

Lilja arbejdede for den internationale valutafond og Islands nationalbank indtil hun blev ansat som økonomisk rådgiver for tidligere statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson, da han tiltrådte som regeringsleder i 2013.[2] Efter Sigmundur Davíðs afgang som følge af afsløringerne af hans skattelykonti i Panama-papirerne blev hun i april 2016 udnævnt til udenrigsminister i Sigurður Ingi Jóhannssons regering, og i oktober 2016 valgt til Fremskridtspartiets næstformand.

Familie[redigér | rediger kildetekst]

Lilja er datter af sportsjournalisten Alfreð Þorsteinsson, der har siddet i byrådet i Reykjavík for Fremskridtspartiet og er forhenværende formand for fodboldklubben Fram Reykjavík. Hun er gift med Magnús Óskar Hafsteinsson, der er økonom i finansministeriet. De har to børn sammen.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ http://www.ruv.is/frett/sex-karlar-og-fimm-konur Sex karlar og fimm konur. RÚV 30. november 2017
  2. ^ http://icelandreview.com/de/news/2016/04/06/sigurdur-ingi-johannsson-ist-neuer-islaendischer-premierminister Arkiveret 7. april 2016 hos Wayback Machine Sigurður Ingi Jóhannsson ist neuer isländischer Premierminister. Iceland Review Online. Hentet 4. juli 2016