Lis Allentoft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Betty Elisa Allentoft, blot kendt som Lis Allentoft, (4. maj 1916 i Ranum5. april 2011 i Ringe) var en dansk skuespillerinde.

Allentoft begyndte som skuespiller i 1947. Efter at være blevet uddannet i retorik fra Københavns Universitet, begyndte hun på Asmund Rostrups private elevskole og var elev på Nygade Teatret. Efterfølgende blev hun tilknyttet Radioteatret og tog en række kurser på Statens Teaterskole i 1972. I løbet af karrieren arbejdede hun primært ved teatret, men indspillede dog fire spillefilm.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Lis Allentoft kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.