Litteratursiden.dk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Litteratursiden.dk er en dansk hjemmeside med fokus på litteratur. Siden drives af Foreningen Litteratursiden, en forening af danske biblioteker.

På Litteratursiden.dk beskrives sidens formål således: "at oplyse om nye og gamle stemmer i litteraturens univers på en lettilgængelig måde og invitere på litterære opdagelsesrejser, der rummer både fordybelse og oplevelser. Vi ønsker at formidle den gode bog - og være en uudtømmelig inspirationskilde til læsning."

Det er gratis at oprette en brugerprofil på hjemmesiden. Brugere kan anmelde bøger, læse andre brugeres anmeldelser, deltage i læsegrupper, blogge, debattere læseoplevelser m.m.

Ideen til Litteratursiden opstod i foråret 2000 i Århus. Baggrunden var, at flere folkebiblioteker var begyndt at samle og formidle litteratur via forskellige nettjenester. Man ønskede at udbrede og styrke formidlingen af skønlitteraturen i Danmark ved at forene kræfterne i ét fælles netmagasin. Siden gik i luften i 2001.

Alle danske biblioteker kan deltage i samarbejdet, og der er fra 2007 ikke produktionskrav for medlemsbibliotekerne. Litteratursiden.dk er finansieret af Kulturstyrelsen, og desuden betaler medlemsbibliotekerne et årligt kontingent for medlemskab.

I 2009 blev Litteratursiden.dk kåret som Årets Bibliotek af Danmarks Biblioteksforening.[1] Siden havde i 2012 1,2 millioner besøgende.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]