Litteratursiden.dk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Litteratursiden.dk er en dansk hjemmeside med fokus på litteratur. Siden drives af Foreningen Litteratursiden, en forening af danske biblioteker.

Ideen til Litteratursiden opstod i foråret 2000 i Århus. Baggrunden var, at flere folkebiblioteker var begyndt at samle og formidle litteratur via forskellige nettjenester. Man ønskede at udbrede og styrke formidlingen af skønlitteraturen i Danmark ved at forene kræfterne i ét fælles netmagasin. Siden gik i luften i 2001.

Alle danske biblioteker kan deltage i samarbejdet, og der er fra 2007 ikke produktionskrav for medlemsbibliotekerne. Litteratursiden.dk er finansieret af Kulturstyrelsen, og desuden betaler medlemsbibliotekerne et årligt kontingent for medlemskab.

I 2009 blev Litteratursiden.dk kåret som Årets Bibliotek af Danmarks Biblioteksforening.[1] Siden havde i 2012 1,2 millioner besøgende.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Henrik Hermann (6. november 2009). "Litteratursiden.dk's nye magasin udsendes sammen med Bibliotekspressen". bf.dk, Bibliotekarforbundet. Arkiveret fra originalen 5. marts 2016. Hentet 17. december 2013.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]