Love Me Tender

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Love Me Tender
Instrueret af Rediger på Wikidata Robert D. Webb og Stan Hough
Produceret af Rediger på Wikidata David Weisbart
Manuskript af Rediger på Wikidata Robert Buckner
Medvirkende Rediger på Wikidata Richard Egan, Debra Paget, Elvis Presley, Ken Clark, Neville Brand, Mildred Dunnock, Barry Coe, Robert Middleton, William CampbellBruce Bennett, James Drury og Russ Conway
Fotografering Rediger på Wikidata Leo Tover
Land Rediger på Wikidata USA
Sprog Rediger på Wikidata engelsk
Fortsættes i Rediger på Wikidata Loving You
Links
iMDB Rediger på Wikidata på IMDb
Scope på scope.dk
DFI Rediger på Wikidata i DFI's filmdatabase
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Love Me Tender er en amerikansk sort-hvid-film fra 1956. Filmen, hvis hovedroller blev spillet af Richard Egan, Debra Paget og Elvis Presley, blev produceret af David Weisbart på 20th Century Fox og havde Robert D. Webb som instruktør.

Filmen blev indspillet i perioden 23. august til 8. oktober 1956 og havde premiere i New York samme år den 15. november. Den havde dansk premiere den 5. september 1958.

Love Me Tender var den første i en lang række af film med Elvis Presley og den eneste, hvor han ikke havde den suveræne hovedrolle.

Filmen var en western fra tiden umiddelbart efter den amerikanske borgerkrig og er bygget over den delvist autentiske roman The Reno Brothers af Maurice Geraghty.

Den danske titel på Love Me Tender var Reno-brødrene.

Rollefordelingen[redigér | redigér wikikode]

De væsentligste roller i Love Me Tender var således fordelt:

Musik[redigér | redigér wikikode]

Sangen "Love Me Tender" var titelmelodi til filmen og blev indsunget af Elvis Presley den 24. august 1956. Sangen blev krediteret Vera Matson og Elvis Presley, men var i realiteten skrevet af Ken Darby, som var gift med Vera Matson. Den var baseret på "Aura Lee", en amerikansk sang fra 1861. "Aura Lee" anvendtes i øvrigt som basis for "Violet (Flower Of NYU)", som var en af sangene i Presleys næstsidste spillefilm, The Trouble With Girls.

I filmen var der, foruden titelnummeret, yderligere tre sange, alle indsunget af Elvis Presley i august 1956 og indspillet i studiet 'Fox's Stage One' i Hollywood. Alle filmens sange blev skrevet af Darby men krediteret Vera Matson og Elvis Presley.

De fire sange i filmen var:

Andet[redigér | redigér wikikode]

Selv om filmen, som nævnt, var henlagt til tiden omkring afslutningen på den amerikanske borgerkrig, ser man på et tidspunkt Elvis anvende en guitar af mærket Gibson L-5, som først blev fremstillet fra 1922.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]