Luciana Abreu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Luciana Abreu
Luciana Abreu.jpg
Information
Født Luciana Abreu Sodré Costa Real
Portugal 25. maj 1985 (32 år)
PortoRediger på Wikidata
Genre Pop, R&B, Pop rock og Fado
Beskæftigelse Sanger og skuespiller
Aktive år 2002 -

Luciana Abreu Sodré Costa Real (født 25. maj 1985Massarelos nær Vila Nova de Gaia i Portugal) er en portugisisk sanger og skuespillerinde.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Tidlige år[redigér | redigér wikikode]

Hun var blev første gang kendt i en alder af 14, for hendes deltagelse i showet "Cantigas da Rua", som hun vandt. Siden 2002 blev hun en del af spillet O Casamento, via teaterkompaniet Seiva Trupe, både som skuespiller og sanger. Senere, i 2003, medvirkede hun i musicallen Cabaret Carioca af Carlos Leça, inspireret af Chico Buarque's musik, hvor hun fik rollen som Beatriz.

Idolos[redigér | redigér wikikode]

I 2004 auditionerede Luciana til den anden sæson af Idolos (den portugisiske version af X Factor (Dansk originalversion)). Hun var medlem af den første gruppe semifinalister. Hun sang en rendering af Christina Aguilera's "The Voice Within" som gav hende en top 10 position.

Sangoptrædender i Portuguese Idol:

I jury-ugen blev Luciana vlagt fra, hun havde familieproblemer den uge og kunne derfor ikke huske teksterne til hendes sang.

Post-Idolos[redigér | redigér wikikode]

Luciana Abreu har også været med i Eurovision Song Contest 2005 i en duo som blev kaldt 2B (med Rui Drummond), hvor de sang sangen Amar, men de tabte finalen.

Floribella[redigér | redigér wikikode]

Efter at have repræsenteret Portugal i Melodi Gran Prixet gik Luciana til audition til en rolle i tv-showet Floribella. Hun endte med at blive valgt til lederrollen i showet, Flor Valente. Programmerne fortæller historien om Askepot i det 21. århundrede, en fattig pige som bliver forelsket i en rig mand, men hun har en stedmor, der vil forhindre hende i at blive lykkelig. Det var et af de mest succesfulde tv-shows i 2006 så i 2007 debuterede anden sæson, men det fik aldrig den sammen succes.

Dança Comigo[redigér | redigér wikikode]

Dança Comigo i den portugisiske version af Vild Med Dans som Luciana vandt i tredje sæson.

Modeljobs[redigér | redigér wikikode]

Luciana kom på forsiden af bladet "CARAS" i portugal in januar 2007. Luciana var også på forsiden af den portugisiske version af mandebladet FHM (februar 2008). Model og TV-værten Merche Romero var med til at give Luciana alle disse modeljobs.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Med succesen i Floribella, blev Luciana meget populær i Portugal og dermed startede der forskellige rygter. Problemer med hendes far, hendes mulige venner og hendes katolicisme. Luciana lever med hendes mor og hendes yngre søster. Hun har en ældre søster Liliana Abreu Real og en yngre bror kaldet Pedro Abreu Real. Luciana har optrådt på Portugal-festivallen Newark. I 2009 vil hun komme igen.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albuminformation
Floribella (album)
Floribella: O Melhor Natal
Floribella 2

Fjernsyn[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle Andre notater
2005 Idolos Luciana Abreu Hende selv
2006 Floribella Flor Valente Lederrollen
2007 Floribella II Flor Valente Lederrollen
2007 Dança Comigo Luciana Abreu Hende selv

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle Andre notater
2006 Artur e os Minimeus Selénia Birolle (Stemme)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]