Luciana Abreu

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Luciana Abreu
Luciana Abreu.jpg
Information
Født Luciana Abreu Sodré Costa Real
Portugal 25. maj 1985 (35 år)
Porto Rediger på Wikidata
Genre Pop, R&B, Pop rock og Fado
Beskæftigelse Sanger og skuespiller
Aktive år 2002 -

Luciana Abreu Sodré Costa Real (født 25. maj 1985Massarelos nær Vila Nova de Gaia i Portugal) er en portugisisk sanger og skuespillerinde.

Liv og karriere[redigér | redigér wikikode]

Tidlige år[redigér | redigér wikikode]

Hun blev første gang kendt i en alder af 14, for sin deltagelse i TV-showet "Cantigas da Rua", som hun vandt. I 2002 indgik hun som skuespiller og sanger i teaterstykket O Casamento, opført af teaterkompagniet Seiva Trupe. I 2003 medvirkede hun i musicalen Cabaret Carioca af Carlos Leça, inspireret af Chico Buarque's musik, hvor hun havde rollen som Beatriz.

Idolos[redigér | redigér wikikode]

I 2004 deltog Luciana i den anden sæson af Idolos (den portugisiske version af X Factor (Dansk originalversion)). Hun var blandt den første gruppe semifinalister. Hun sang en version af Christina Aguilera's "The Voice Within", som rakte til en plads i top-10.

Sangoptrædender i Portuguese Idol:

I jury-ugen blev Luciana valgt fra, hun havde familieproblemer den uge, og kunne derfor ikke huske teksterne til hendes sang.

Efter Idolos[redigér | redigér wikikode]

Luciana Abreu repræsenterede Portugal ved Eurovision Song Contest 2005 som del af duoen 2B (med Rui Drummond).De sang sangen "Amar", men kvalificerede sig ikke til finalen.

Floribella[redigér | redigér wikikode]

Efter at have repræsenteret Portugal ved Eurovision Song Contest gik Luciana til audition til tv-showet Floribella. Hun endte med at blive valgt til hovedrollen som Flor Valente. Programmerne fortæller historien om Askepot i det 21. århundrede, en fattig pige som bliver forelsket i en rig mand, men har en stedmor, der vil forhindre hende i at blive lykkelig. Det var et af de mest succesfulde tv-shows i 2006. I 2007 fulgte anden sæson, som dog aldrig fik samme succes.

Dança Comigo[redigér | redigér wikikode]

Luciana vandt tredje sæson af Dança Comigo, den portugisiske version af showet Dancing With the Stars, i Danmark kendt som Vild Med Dans.

Modeljobs[redigér | redigér wikikode]

Luciana kom på forsiden af bladet "CARAS" i Portugal i januar 2007. Hun var også på forsiden af den portugisiske version af mandebladet FHM i februar 2008.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Med succesen i Floribella, blev Luciana meget populær i Portugal og der svirrede forskellige rygter om problemer med hendes far, hendes mulige venner og hendes katolicisme. Luciana lever med sin mor og sin yngre søster. Hun har en ældre søster, Liliana Abreu Real, og en yngre bror ved navn Pedro Abreu Real.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albuminformation
Floribella (album)
Floribella: O Melhor Natal
Floribella 2

Fjernsyn[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle
2005 Idolos Sig selv
2006-2007 Floribella (TV-serie) Flor Valente
2007 Dança Comigo Sig selv

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle Andre notater
2006 Artur e os Minimeus Selénia Birolle (Stemme)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]