Ludovico Carracci

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
The Lamentation (ca. 1582), Oile på canvas, 95 x 173 cm
Metropolitan Museum of Art, New York

Ludovico (eller Lodovico) Carracci (21. april 1555 i Bologna13. november 1619 sammesteds) var en italiensk maler.

Han var elev af Prospero Fontana, studerede i Firenze, Parma (hvor han ligesom fætrene stærkt optoges af Antonio da Correggio), Mantua og Venedig (her studier efter Tintoretto og Paolo Veronese), grundede hjemme sit stærkt søgte værksted og sin skole – hvor efter overleveringen Lodovico var dirigenten, Agostino nærmest teoretikeren, Annibale praktikeren – optoges sammen med fætrene af de forannævnte freskoværker, endvidere af lignende, nu næsten forsvundne, i S. Michele in Bosco. Mange af hans staffelibilleder findes i akademiet i Bologna: Johannes Døberens Prædiken, det store Transfigurationen osv. Ludovico’s stil har den stærke, udtryksfulde patos med de heftige bevægelser i figurer og klædebon.


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.