Luther (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Luther
Instrueret af Eric Till
Baseret på Luther
Medvirkende Joseph FiennesAlfred MolinaJonathan Firth, Claire Cox, Peter UstinovBruno Ganz, Uwe Ochsenknecht, Mathieu Carrière, Benjamin Sadler, Jochen Horst, Maria Simon, Lars Rudolph, Marco Hofschneider, Jeff Caster, Anatole Taubman, Robert Russell, Jens Winter, James Babson og Herb Andress
Fotografering Robert Fraisse
Land TysklandStorbritannien og USA
Sprog engelsk
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase

Luther er en tysk-amerikansk film fra 2003, instrueret af Eric Till og baseret på Martin Luthers liv.

Martin Luther bliver i filmen spillet af Joseph Fiennes, og andre medvirkende er Alfred Molina, Bruno Ganz og Peter Ustinov.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Filmen handler om Martin Luther, som er en munk, der er underlagt paven i Rom, som alle andre munke i 1500-tallet. Livet som munk er hårdt for Luther, da han har svært ved at acceptere, at folket og kirken ser Gud som en, man skal frygte, i stedet for en, man skal elske. Han kommer til Rom og får øjnene op for, hvordan den katolske kirke fungerer, og hvordan den udnytter folks tro ved at tage penge for syndsforladelse. Han er ikke enig i, at Biblen kun skal være på latin; han mener, at alle har ret til at læse Guds ord, og går imod Rom ved at skrive sine meninger og senere udgive selve biblen på tysk, så alle kan læse det. Dermed starter han den kristne reformation.

Amerikansk Stub
Denne artikel om amerikansk film er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Film