mIRC

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
mIRC
Original skaber(e) Khaled Mardam-Bey
Udvikler(e) mIRC Co. Ltd.
Udgivet 1995
Stabil version 7.55 (8. februar 2019)
Skrevet i C/C++[1]
Operativsystem Windows
Type IRC klient
Licens Ophavsret
Hjemmeside mIRC.com

mIRC er et shareware klientprogram til IRC-netværker, der af mange mennesker er set som den bedste IRC-klient.[kilde mangler]

Betydningen af M'et i mIRC er stadig ukendt, men skaberen Khaled Mardam-Bey forklarer at det kunne stå for "moo". Ingen er dog sikker, end ikke Khaled selv.

Det menes af nogle, at mIRC er et af de nemmeste klienter at scripte bots i. En bots funktion kunne eventuelt være, at reagere på noget tekst, der bliver skrevet på en kanal, hvorefter den behandler disse data og udfører en opgave. Disse bots er meget udbredte, men til service bots, som ChanServ og NickServ, bruger man mest programmer som Anope, da mIRC ikke er meget sikkert til den slags store opgaver. mIRC bliver mest brugt til "personlige" bots.

Sproget man bruger til at scripte bots og andre funktioner i, hedder mIRC Scripting Language, bedre kendt som MSL, og er forholdsvis nemmere at lære end mange andre sprog som bruges til IRC-scripting, blandt andre Perl og Tcl.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Mardam-Bey, Khaled. "mIRC: Personal FAQ". Arkiveret fra originalen 14. juli 2011. Hentet 2012-06-04.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SoftwareSpire
Denne artikel om software og programmering er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.