Madhav Kumar Nepal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Madhav Kumar Nepal

Madhav Kumar Nepal2.JPG

Madhav Kumar Nepal, Nepals premierminister
Personlig information
Født 12. marts 1953 (69 år)
Rautahat District, Nepal Rediger på Wikidata
Politisk parti Nepals kommunistiske parti, Communist Party of Nepal, Det kommunistiske parti af Nepal Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Tribhuvan Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Madhav Kumar Nepals hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Madhav Kumar Nepal (Nepali: माधव कुमार नेपाल) (født 12. marts 1953 i Rautahat District i den centrale del af lavlandet Terai), var leder af Nepals store, moderate kommunistparti Communist Party of Nepal (Unified Marxist-Leninist), i daglig tale benævnt UML. Posten blev derefter overtaget af Jhalanath Khanal, nuværande partileder og premierminister.

Madhav Kumar Nepal forblev som partileder indtil valget til det forfatningsgivende parlament den 10. april 2008, hvor han tabte sin valgkreds i Kathmandu til en relativt ukendt maoist. Skønt han trods alt blev indvalgt til parlamentet i kraft af sejr i en anden valgkreds (det er tilladt at stille op i max. 2 valgkredse), så valgte Kumar Nepal at trække sig som partiets leder.

Madhav Kumar Nepal, der har været partiets leder og generalsekretær siden 1993, overtog således den 23. maj 2009 ikke posten som Nepals premierminister efter at den legandariske leder af maoistpartiet Pushpa Kamal Dahal (Prachanda) var kommet i parlamentarisk mindretal efter at præsident Ram Baran Yadav underkendte Prachandras beslutning om at afskedige landets hærchef.

Efterfulgte:
Pushpa Kamal Dahal (Prachanda)
Nepals premierministre
2009-2011
Efterfulgtes af:
Jhalanath Khanal
PolitikSpire
Denne artikel om politik og ideologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.