Maia (bog)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg

Maia er en roman af den engelske forfatter Richard Adams udgivet i 1984.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Historien om Maia, en 15-årig pige,som lever i Bekla-imperiet. Hun bliver forført af sin stedfar. Dette opdager hendes mor, Morca, som løser situationen ved at sælge hende som slave. Morca viser sig senere ikke at være Maias rigtige mor.

Maia kommer til at tjene som senge-slave hos en højtstående efterretningsagent for Bekla. Her møder hun bl.a. Occula, som er en sort senge-slave. Under opholdet bliver Maia udlånt til andre rigmænd, og hun får også et forhold til Occula.

Efter mange eventyr og kampe, lykkes det Maia at genvinde sin frihed. Hun bliver gift med sin elskede. Efter 2 år vender hun tilbage med sin søn og møder ved et tilfælde Occula. Denne fortæller om hvordan hun besejrede den onde dronning Fornis. Hun prøver at overtale Maia til at vende tilbage, men Maia afslår for at vende tilbage til gården.

Sprog og litteraturSpire
Denne artikel om sprog eller litteratur er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.