Malmesbury

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Malmesbury
Overblik
Land Storbritannien Storbritannien
Postnr. SN16 Rediger på Wikidata
Telefonkode 01666 Rediger på Wikidata
UN/LOCODE GBMMB Rediger på Wikidata
Andet
Tidszone UTC±00:00 Rediger på Wikidata
Hjemmeside www.malmesbury.gov.uk
Oversigtskort

Malmesbury er en by og civil parish i det vordvestlige Wiltshire, England, der ligger omkring 23 km vest for Swindon,40 km nordøst for Bristol, og 14 km nord for Chippenham. I 2011 havde den 5.380 indbyggere. Den ældste del af byen ligger på en bakketop, og er næsten fuldstændig omkranset af floden Avon og dens bifloder.

Der har ligget et jernalderfort på stedet, hvor byen blev grundlagt,[1] og i den tidlige middelalder blev Malmesbury Abbey grundlagt. En af Alfred den Stores sene forskansede burhs blev opført her for at kunne forsvare området mod vikinger. Den nævnes i Domesday Book[2]. Æthelstan, der var den første konge over hele England, blev begravet i Malmesbury Abbey da han døde i 939. Som købstad blev det en vigtig by i middelalderen, der havde stort fokus på læring i Malmesbury Abbey.

I moderne tid er byens mest kendt for sit kloster, hvor en stor del er bevaret på trods af klosteropløsningen. Økonomien er præget af landbrug samt turisme fra Cotswolds, samt selskabet Dyson, der er byens største arbejdsgiver, og som havde hovedkvarter her indtil 2019.[3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Archaeology of Wiltshires Towns. An Extensive Urban Survey: MALMESBURY" (PDF). Wiltshire County Archaeology Service. august 2004. Hentet 1. marts 2011.
  2. ^ Yorke, B. A. E. (2014). "Malmesbury". I Lapidge, Michael; Blair, John; Keynes, Simon; Scragg, Donald (red.). The Wiley Blackwell Encyclopaedia of Anglo-Saxon England (2nd udgave). Chichester, UK: Wiley Blackwell. s. 304. ISBN 978-0-631-22492-1.
  3. ^ "Dyson to move head office to Singapore". BBC News: Business (britisk engelsk). 22. januar 2019. Hentet 23. januar 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi