Marc Wallenberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Marc Wallenberg

Personlig information
Født 28. juni 1924 Rediger på Wikidata
London, Storbritannien Rediger på Wikidata
Død 19. november 1971 (47 år) Rediger på Wikidata
Orlången, Sverige Rediger på Wikidata
Far Marcus Wallenberg Rediger på Wikidata
Mor Dorothy Helen Mackay Rediger på Wikidata
Søskende Peter Wallenberg Rediger på Wikidata
Ægtefælle Olga Wehtje (1955-1971) Rediger på Wikidata
Børn Marcus Wallenberg,
Axel Wallenberg Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Harvard Business School (til 1949) Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Bankier Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Marc Wallenberg, kaldet "Boy-Boy" (28. juni 192418. november 1971) var en svensk bankmand, søn af Marcus Wallenberg Jr, gift med Olga (f. Wehtje), far til Marcus Wallenberg III og Axel Wallenberg.

Marc Wallenberg var reserveofficer i kystartilleriet. Han tog officerseksamen ved Kungliga Sjökrigsskolan den 1. september 1947.

Marc Wallenberg udnævntes til vice-administrerende direktør for Stockholms Enskilda Bank i 1956 og efterfulgte sin fader som administrerende direktør to år senere. I efteråret 1971 blev det bekendtgjort, at Stockholms Enskilda Bank skulle sluttes sammen med Skandinaviska Banken, og dermed danne Skandinaviska Enskilda Banken (SEB). Wallenberg begik samme år selvmord. Årsagerne til dette er omstridt, men sikkert er det at presset på ham i forbindelse med dannelsen af SEB blev stadigt større. Hans farbroder, Jacob Wallenberg var kraftigt imod, medens hans fader Marcus Wallenberg var for,- og var den som i realiteten bestemte. Dette resulterede i, at Marc (som formodentlig selv var imod) var den som skulle gennemføre faderens forslag imod sin farbroder, som han egentlig holdt med. Dette resulterede i at han skød sig i Huddinge.

Se også[redigér | rediger kildetekst]