Skandinaviska Enskilda Banken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
SEB logo.svg
Filialen i København

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) er en svensk bank, oprettet i 1856. Banken omsætter for 37,69 mia. SEK (2011) og beskæftiger 17.633 ansatte (2011). Hovedsædet er beliggende i Stockholm, og banken har aktiviteter i 20 lande med Norden, Baltikum og Tyskland som hovedmarkeder.

SEB har været på det danske marked siden 1994 og har her omkring 400.000 kunder. På verdensplan serviceres over 4 millioner privat- og erhvervskunder. Siden 2010 har bankens danske domicil været beliggende tæt ved havnefronten i Bernstoffsgade 50 i København.

Banken ejes af Wallenberg-familien gennem Investor AB.

SEB Pension[redigér | redigér wikikode]

SEB Pensionsforsikring A/S er et af danmarks største kommercielle pensionsselskaber med mere end 100 mia. kr. i pensionshensættelser. Selskabet er 100% ejet af SEB i Sverige. En stor del af forretningen kommer fra det gamle Hafnia Forsikring, som blev opkøbt af Codan i 1993,[1] som i 2004 solgte pensionsforretningen til SEB.[2]

Selskabet tegner både traditionelle garanterede pensioner og ugaranterede, "unit-linked"-pensioner.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:


Firma Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.