Skandinaviska Enskilda Banken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
SEB logo.svg
Filialen i København

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) er en svensk bank, oprettet i 1856. Banken omsætter for 37,69 mia. SEK (2011) og beskæftiger 17.633 ansatte (2011). Hovedsædet er beliggende i Stockholm, og banken har aktiviteter i 20 lande med Norden, Baltikum og Tyskland som hovedmarkeder.

SEB har været på det danske marked siden 1994 og har her omkring 400.000 kunder. På verdensplan serviceres over 4 millioner privat- og erhvervskunder. Siden 2010 har bankens danske domicil været beliggende tæt ved havnefronten i Bernstoffsgade 50 i København.

Banken ejes af Wallenberg-familien gennem Investor AB.

SEB Pension[redigér | redigér wikikode]

I Danmark opkøbte Skandinaviska Enskilda Banken i 2004 Codans pensionsforsikringsselskab, der delvist var baseret på Codans opkøb i 1993 af Hafnia Forsikrings pensionsselskab.[1][2]

Skandinaviska Enskilda drev det danske pensionsforsikringsselskab under navnet SEB Pensionsforsikring A/S. Selskabet blev et af Danmarks største kommercielle pensionsselskaber med mere end 100 mia. kr. i pensionshensættelser. SEB Pensionsforsikring blev imidlertid i december 2017 overtaget af det af Danske Bank ejede pensionsselskab Danica Pension.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:


Firma Stub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.