Markus Beyer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Markus Beyer

Markus Beyer (født 28. april i 1971 i Erlabrunn, Tyskland) er en tidligere professionel tysk bokser, der i tre perioder var WBC-mester i super-mellemvægt. Beyer er bosat i Lilienthal i Tyskland. Han repræsenterede sit hjemland ved Sommer-OL 1996 i let-mellemvægt. Han konkurrerede også i OL i Barcelona i 1992, og vandt en bronzemedalje ved 1995 World Amateur Boxing Championships i Berlin.

Professionel karriere[redigér | redigér wikikode]

I 1996 skrev han kontrakt med Wilfried Sauerland. Hans træner blev Ulli Wegner, som også var amatør. I sin 17. professionelle kamp, fik han mulighed for at kæmpe om en verdensmester-titel. Den 23. oktober i 1999, vandt han med pointsejr mod den britiske Richie Woodhall WBC titelen. Han var kun den tredje tyske efter Max Schmeling og Ralf Rocchigiani som lykkedes at blive verdensmester i udlandet.

Allerede i anden forsvarskamp den 6. maj i 2000, mistede han bæltet, men på grund af en teknisk KO i tolvte runde mod Glenn Catley. I de næste tre år vandt Beyer otte kampe og klatrede igen op af stigen og fik en ny titel i kampen mod den regerende WBC mester Eric Lucas. Ved en smal pointsejr blev han den 5. april i 2003 verdensmester igen.

Den 6. juni i 2004, mistede han titlen ved et et nederlag til den italienske Cristian Sanavia, men fire måneder senere, tog revanchekamp med knockout i sjette runde, og så genvandt han for tredje gang sit verdensmesterstatus i super mellemvægt WBC. Den 14. oktober 2006 var han i København, hvor han kæmpede mod titelindehaveren af WBA-bæltet Mikkel Kessler, hvor han efter en hurtigt kombination af slag blev knokcout'et af Kessler i tredje runde.

Efter dette nederlag var der rygter om en mulig tilbagetrækning fra boksningen, men ifølge Beyers, var det dog aldrig officielt bekendtgjort. I stedet sagde Markus Beyer i august 2007 han havde set en spændende kamp mellem Arthur Abraham og Khoren Gevor og havde igen lyst til at få endnu kamp og ønskede at vende tilbage til ringen.[Kilde mangler] Efter lange diskussioner med sin promotor Sauerland flyttede Beyer i slutningen af 2007 til Arena Box-Promotion og underskrevet en kontrakt på fire kampe for Hamburg boksning. Det blev dog kun til en enkelt kamp i 2008, og Beyer har ikke bokset siden.

Andet[redigér | redigér wikikode]

Beyer bor sammen med sin kone, sangeren Daniela Haak i Lilienthal i Bremen. I 2005 grundlagde han sammen med sin promoter 12rounds med andre professionelle boksere som Danilo Häußler, Richel Hersisia og Alexander Sipos.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]