Masvingo (provins)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Masvingo i Zimbabwe

Masvingo er en provins i Zimbabwe. Den har et areal på 56.566 km² og en befolkning på omkring 1,3 millioner indbyggere (2002). Masvingo (tidligere Fort Victoria) er provinsens hovedby. Byen blev grundlagt i 1890 og var den første store bosætning som blev etableret af pioneer-kolonnen til BSAC som gør den til den ældste by i Zimbabwe. Den blev kaldt Fort Victoria efter dronning Victoria.

Provinsen er stort set befolket af medlemmer af karanga-stammen som er medlemmer af den shona-sprogede gruppe af stammer som også inkluderer zezuru, manyika og ndau.

Provinsen Masvingo, som før 1980 hed Victoria, er i det tørrere lavveld-område syd i Zimbabwe. Grænserne blev noget forandret i 1980'erne. Fra de hvide bosættere slog sig ned her til 2000 blev det meste af området her brugt til kvægdrift. Der er minedrift her og sukker bliver dyrket (vandet fra Muturikwi-søen). Med landreformerne i begyndelsen af det 21. århundrede har kvægdriften i stor skala og blandede gårdbrug blevet redistribueret til smågårdbrug.

Øst i provinsen, langs grænsen til Mozambique, ligger Gonarezhou National Park, del af Gaza, Kruger og Gonarezhou Transfrontier National Park området.

Zimbabwisk geografiSpire
Denne artikel om zimbabwisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 21°S 31°Ø / 21°S 31°Ø / -21; 31