Spring til indhold

Melvin Kakooza

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Melvin Kakooza
Fulde navnMelvin Matthew Kaddu Kakooza
FødtMelvin Matthew Kaddu Kakooza
12. oktober 1991 (32 år)
Kampala, Uganda
BopælKøbenhavn
MorCarolyne Kaddu Rasmussen
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedFredericia Gymnasium og Munkensdam Gymnasium
BeskæftigelseKomiker, skuespiller
Deltog iDM i stand-up-comedy Rediger på Wikidata
Kendt forStand Up, TV
Eksterne henvisninger
https://melvinkakooza.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Melvin Kakooza (født 12. oktober 1991 i Kampala, Uganda) er en dansk standupkomiker, tv-vært og skuespiller, som vandt DM i stand-up-comedy 2017. Han skulle have været vært på X FactorTV 2 i 2021, da den tidligere vært Sofie Linde gik på barsel, men var nødt til at trække sig i forbindelse med et sygdomsforløb.[1][2]

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

I 1992 flyttede han sammen med sin familie fra Uganda til Fredericia i Jylland.[3] Melvin Kakooza gik på Skjoldborgvejens Skole i Fredericia og startede senere på Fredericia Gymnasium. Midt i gymnasiet flyttede han til Kolding, hvor han blev student på Munkensdam gymnasium i 2011 og modtog mammutlegatet for sit engagement i det sociale liv på gymnasiet. Efterfølgende var han ungmedarbejder på Efterskolen Kildevæld. Senere igen flyttede han til Aarhus, hvor han begyndte på læreruddannelsen.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Melvin Kakooza startede som standup-komiker i 2016 og havde sin debut den 4. oktober samme år ved et ”open mic”-arrangement på spillestedet Vestergade 58 i Aarhus. Tre uger senere opvarmede han for komikeren Tobias Dybvad, der opfordrede Kakooza til at gøre mere ved stand-uppen. Blot 11 måneder senere deltog Melvin Kakooza i DM i stand-up-comedy 2017 og vandt.

Han har blandt andet optrådt på Comedy Zoo, Nationalmuseet, Smukfest, Musikkens Hus i Aalborg og Glassalen i Tivoli i København.

Melvin Kakooza spiller hovedrollen i tv-serien Sunday (2018-2022), Helt sort (2019), Hesten og Gæsten (2019) og Melvin i Amerika (2020), Smæk for skillingen (2020). [4] Det meste har han selv skrevet/forfattet.

Melvin har derudover deltaget i TV2-programmet Stormester i sæson 2 (2019).

I april 2022 har han også fået sit eget talkshow, hvor han snakker med kendisser fra Danmark. Udover han interviewer dem, skal de også deltage i udfordringer.

Privatliv[redigér | rediger kildetekst]

Melvin Kakooza har to ældre søstre, den ene sangerinden Melissa Inya[5] og to yngre brødre [6]


Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Artiklen om Melvin Kakooza kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.