Menneskelig multitasking

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Sidder med både mobil og computer.

Menneskelig multitasking er det at gøre flere ting på én gang. Begrebet kommer af computer-multitasking. En almindelig tanke er at man kan nå mere på kortere tid ved at multitaske. Dog viser meget forskning at det kan resultere i spildt tid og flere fejl på grund af utilstrækkelig opmærksomhed.

Etymologi[redigér | redigér wikikode]

Begrebet "multitasking" stammer fra computer-verdenen. Det beskriver en microprocessors evne til at kunne klare flere opgaver på én gang. Der er dog ikke tale om multitasking når man taler om microprocessorer der kun har en enkelt kerne, eftersom de kun kan klare en opgave af gangen. Computere der har flere kerner kan multitaske eftersom hver kerne kan klare en separat opgave. Begrebet består af det latinske ord "multi" som betyder "flere" eller "mere end én", sammensat med det engelske ord "task" som betyder "opgave". Ordet er blevet indlånt til det danske sprog ligesom mange andre engelske ord, anglisering.

Forskning[redigér | redigér wikikode]

Multitasking fylder en stor del af mange menneskers hverdag, så derfor forekommer det også naturligt at der er blevet foretaget en hel del undersøgelser indenfor emnet.[hvilke?]