Mercedes-AMG

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Mercedes-AMG GmbH, almindeligvis kendt som AMG, er et datterselskab til Mercedes-Benz med speciale i fabrikation af sportssedaner.

AMG-modellerne har typisk et mere agressivt udseende, højere ydelse, bedre manøvre- og styregenskaber og kulfiber bruges oftere i bilernes dele end for almindelige Mercedes-Benz. AMG-modellerne er typisk de dyreste og højest ydende biler i hver Mercedes-serie.[1]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

AMG-logo på en Mercedes C63 AMG (W204)

AMG blev grundlagt som en racerbilsmotor-smed i 1967 under navnet AMG Motorenbau und Entwicklungsgesellschaft mbH af den tidligere Mercedesingeniører Hans Werner Aufrecht og Erhard Melcher i Burgstall an der Murr, nær Stuttgart. Bogstaverne "AMG" står for Aufrecht, Melcher og Großaspach, Aufrecht's fødested (men aldrig en AMG-lokalitet). I 1976 flyttede det meste af AMG til Affalterbach, men udviklingsafdelingen af racerbilsmotorer fortsatte på den gamle beliggenhed i Burgstall.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Posted by **TIME AGO**. "2008 Mercedes-Benz CL63 AMG and S63 AMG - First Drive Review - Auto Reviews". Car and Driver. Hentet 2009-12-16.


StubSpire
Denne bilrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.