Spring til indhold

Mesodinium chamaeleon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mesodinium chamaeleon
Videnskabelig klassifikation
RigeProtista
RækkeCiliophora
KlasseLitostomatea
OrdenCyclotrichida
FamilieMesodiniidae
SlægtMesodinium
ArtM. chamaeleon
Videnskabeligt artsnavn
Mesodinium chamaeleon
Hjælp til læsning af taksobokse

Mesodinium chamaeleon er en ciliat med en usædvanlig livsform, der kombinerer aspekter af både dyre- og planteriget.[1][2]

Organismen blev opdaget af en dansk forsker i bunden af Nivå Bugt ved Øresundskysten i Nordsjælland. Den er grøn og har en levetid på et par måneder. Organismen kan kun ses gennem et mikroskop og det er endnu ikke lykkedes at få den til at gro i et laboratorium.

Det specielle ved organismen er at den får sin energi ved at spise andre organismer, samt ved fotosyntese. Dets primære føde er planter, der indeholder grønkorn. Beskrivelsen af organismen er blevet offentliggjort i The Journal of Eukaryotic Microbiology.

Kilder/referencer

[redigér | rediger kildetekst]
  1. ^ Michael Marshall (13. januar 2012). "Zoologger: Unique life form is half plant, half animal". New Scientist. (engelsk)
  2. ^ Øjvind Moestrup; et al. (2012). "Studies on the genus Mesodinium I: ultrastructure and description of Mesodinium chamaeleon n. sp., a benthic marine species with green or red chloroplasts". Journal of Eukaryotic Microbiology. 59 (1): 20-39. doi:10.1111/j.1550-7408.2011.00593.x. PMID 22221919. (engelsk)

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
BiologiSpire
Denne artikel om biologi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.