Spring til indhold

Michael Land

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Michael Land
Født1961
Boston, Massachusetts
Boston, Massachusetts, USA Rediger på Wikidata
BeskæftigelseKomponist, musiker
Aktive år1990–i dag

Michael Z. Land (født 1961 i Boston, Massachusetts) er en amerikansk komponist og musiker, der er mest kendt for sine lydspor til computerspil fra LucasArts.

Michael Lands forældre sendte ham til klassisk klaverundervisning da han var 5 år, og det forsatte han med indtil han i en alder af 12 år valgte at han spille bas. I 1979 startede Land på en musiklinje på Harvard-universitet, hvor han koncentrerede sig om elektronisk musik. Da Land var færdig med skolen blev han digital ingeniør for et firma ved navn Lexicon Inc. Land arbejdede der i tre år, og i den periode udviklede han sine programmeringsevner ved at skrive software til firmaets MIDI-controllere.

I 1990 var pc'er og Amiga-computere ved at sætte sig på markedet for hjemmecomputere. Det betød at Land fik arbejde hos Lucasfilm Games (nu kendt som LucasArts, der ejes af George Lucas) som lydprogrammør og komponist. Lands første projekt var The Secret of Monkey Island som han komponerede al musikken til. Dette lydspor står stadig som et af de bedste til et computerspil nogensinde.[kilde mangler]

Lydmaskinen som blev brugt i Monkey Island irriterede dog Land. Han fandt det næsten umuligt at synkronisere musikken med det der skete i spillet, så han valgte at programmere iMUSE for at løse problemet. iMUSE blev et stort skridt for LucasArts og andre adventurespil, fordi spillet gjorde det muligt for komponisten at have stor kontrol over hvor og hvornår et stykke musik skal spilles.

Eksterne henvisninger

[redigér | rediger kildetekst]
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.