LucasArts

Koordinater: 37°48′04″N 122°27′00″V / 37.801°N 122.45°V / 37.801; -122.45
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
LucasArts
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privat
Branche Software & Programmering
Grundlagt Maj, 1982
(som Lucasfilm Games)
Grundlægger George Lucas
Opløst april 2013 Rediger på Wikidata
Hovedsæde San Francisco, CA, USA
Nøglepersoner George Lucas (Bestyrelsesformand) Paul Meegan (Direktør)
Produkter Star Wars, Indiana Jones Adventurespil
Organisation
Ejer The Walt Disney Company Rediger på Wikidata
Moderselskab Lucasfilm Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata

LucasArts er en amerikansk videospiludvikler og distributør grundlagt i 1982 som en underafdeling af Lucasfilm. Firmaet var før i tiden kendt for sine innovative adventurespil så som Monkey Island-serien. Siden slutningen af 90'erne har firmaet dog fokuseret mest på spil til Star Wars og Indiana Jones.

Firmaets historie[redigér | rediger kildetekst]

Firmaet blev grundlagt i 1982 for at udvikle videospil under moderselskabet Lucasfilm. Grunden til dette var, at George Lucas ville have sit firma til at udvide dets område til mere end bare film. Derfor begyndte han et samarbejde med Atari om at udvikle spil.

Det første spil, der blev udgivet af dette nye firma, var Ballblazer og Rescue on Fractalus!, begge udgivet i 1984. Beta-versioner af spillene nåede dog ud før den officielle udgivelse. Lucasfilm Games udviklede spilene, men i de første mange år stod andre firmaer for deres distribution. Atari stod for distributionen til Atari-systemerne, Activision og Epyx stod for PC-udgivelserne.

I 1990 reorganiserede Lucas de fleste af sine firmaer. Videospil-delen af Lucasfilm blev herefter en del af LucasArts Entertainment sammen med to andre firmaer, Industrial Light & Magic og Skywalker Sound. Senere hen blev de to andre firmaer udskilt fra LucasArts-navnet igen og blev til Lucas Digital. Herefter var LucasArts navnet det officielle navn for spil-delen af Lucas-firmaerne. I 1993 besluttede LucasArts så at lave deres første videospil baseret på Star Wars-filmene.

Firmalogoet[redigér | rediger kildetekst]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]


ComputerspilSpire
Denne computerspilfirma-artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Firma

37°48′04″N 122°27′00″V / 37.801°N 122.45°V / 37.801; -122.45