LucasArts

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
LucasArts
Virksomhedsinformation
Selskabsform Privat
Branche Software & Programmering
Grundlagt Maj, 1982
(som Lucasfilm Games)
Grundlægger George Lucas
Hovedsæde San Francisco, CA, USA
Nøglepersoner George Lucas (Bestyrelsesformand) Paul Meegan (Direktør)
Produkter Star Wars, Indiana Jones Adventurespil
Organisation
Antal ansatte
Over 350 [1]
Moderselskab Lucasfilm
Eksterne henvisninger
LucasArts.com

LucasArts var et amerikansk videospiludvikler og distributør grundlagt i 1982 som en underafdeling af Lucasfilm. Firmaet var før i tiden kendt for sine innovative adventurespil så som Monkey Island-serien. Siden slutningen af 90'erne har firmaet dog fokuseret mest på spil til Star Wars og Indiana Jones.

Firmaets historie[redigér | redigér wikikode]

Firmaet blev grundlagt i 1982 for at udvikle videospil under moderselskabet Lucasfilm. Grunden til dette var, at George Lucas vil have sit firma til udvide dets område til mere end bare film. Derfor begyndte han et samarbejde med Atari om at udvikle spil.

Det først spil, der blev udgivet af dette nye firma, var Ballblazer og Rescue on Fractalus! begge udgivet i 1984. Beta-versioner af spillene nåede dog ud før den officielle udgivelse. Lucasfilm Games udviklede spilene, men i de første mange år stod andre firmaer for deres distribution. Atari stod for distributionen til Atari spil systemerne, Activision og Epyx stod for PC udgivelserne.

I 1990 reorganisering Lucas de fleste af sine firmaer. Videospil-delen af Lucasfilm, blev herefter en del af LucasArts Entertainment sammen med de to andre firmaer Industrial Light & Magic og Skywalker Sound. Senere hen blev de to firmaer udskilt fra LucasArts-navnet og blev til Lucas Digital. Herefter var LucasArts navnet det officielle navn for spil-delen af Lucas-firmaerne. I 1993 besluttede LucasArts så at lave deres første videospil baseret på Star Wars-filmene.

Firma Logoet[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ LucasArts Key Facts. LucasArts. 


ComputerspilStub
Denne computerspilfirma-artikel er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Firma