Ministry

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Searchtool.svg Eftersyn
Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Ministry i 2008 på Sweden Rock Festival

Ministry, er et amerikansk industrial metalband, dannet 1981 under navnet: Freakshow, indtil de ændrede det til Ministry. Ministry startede med Al Jourgensen, der ville danne et band, med forskellige mimiske/uhyggelige lyde, blandet sammen med hård thrash/dødsmetal. Deres første Nature Of Love, blev en mindre succes, men med deres hit, No We og Just One Fix, fik de stor succes. Bandets sange starter altid med en person der snakker på en speciel måde. Mellem Ministrys fans, har det været meget diskussion om, at sangen Just One Fix, har været en kopi af det tyske band, Rammsteins nummer, Du Hast, da guitarriffet minder meget om hinanden, selvom Ministry udgav nummeret i 1992, mens Rammstein udgav i 1997.

Sceneshow[redigér | redigér wikikode]

Bandet er meget kendt for deres specielle musik, der minder meget om Rammsteins, men Ministry startede tidligere. De er dog også meget kendte for deres sceneshow, men de er allermest kendt for deres foragtfulde mening om den tidligere amerikanske præsident, George Bush, da de gør nar af ham i flere musikvideoer og på scenen. Når de spiller nummeret No We, kommer der en mand ind med "George Bush-maske", og spiller idiot, mens Al Jourgensen giver ham tæsk. Musikvideoerne er også No We, men også et nummer, der hedder Lies, Lies, Lies!.

Når bandet spiller Live synger Al Jourgensen altid med en slags knogle-mikrofon. De bruger en masse rødt lys, og i No We, giver Al Jourgensen den udklædte George Bush tæsk.

Al Jourgensen var ikke så ung da han startede Ministry , så i 2008 valgte han at trække sig tilbage, og opløse bandet.