Minox

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Minox GmbH
Audi logo
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1945
Hovedsæde Wetzlar, Tyskland
Nøglepersoner Thorsten Kortemeier
Organisation
Antal ansatte
30
Moderselskab Leica
Eksterne henvisninger
www.minox.com
Den oprindelige Riga-Minox

Minox GmbH er en tysk kameraproducent, der frem for alt forbindes med det klassiske spionkamera Minox.

Litografen og opfinderen Walter Zapp udviklede den oprindelige Minox i Tallinn og Riga i første halvdel af 1930'erne, og var klar med en prototype i 1936. Minoxen er et miniaturekamera og opnåede hurtigt sit rygte som et spionkamera. I 1938 kom kameraet i produktion hos VEF (lettisk: Valsts elektrotehniskā fabrika) i Riga i Letland. Den oprindelige Minox adskiller sig på flere punkter fra senere modeller, da objektiv, lukker og søger bestod af en enklere konstruktion og kamerahuset var udført i rustfrit stål. Den var dermed næsten dobbelt så tung som senere modeller i letmetal. Denne såkaldte Riga-Minox var revolutionerende i sin opbygning, form, størrelse og pålidelighed, og er i dag et eftertragtet samlerobjekt.

Umiddelbart efter 2. verdenskrig etablerede Walter Zapp virksomheden Minox GmbH i Wetzlar i Tyskland, der fortsatte at udvikle Minox-kameraet og udvidede sortimentet med nye kameraer og anden optisk udrustning.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

TysklandSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
TysklandSpire
Denne artikel relateret til Tyskland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.