Moderne R&B

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For ikke at blive forvekslet med den tidligere genre med oprindelse i 1940'erne, se Rhythm and blues
Trey Songz er en af dagens fremtrædende sanger i den almindelige R&B, og et af de få til at holde fast på R&B uden kompromis.[1]

Moderne R&B (engelsk: Contemporary R&B), (også kendt som nutidige R&B, samtids-R&B eller bare R&B) frem til 1990 kaldet Black music, er en musikgenre stammende fra post-discon og kombinerer elementer af soul, funk, pop (og efter 1986) hiphop.[2] Forkortelsen "R&B" stammer fra 1940'erne rhythm and blues-musik, men det har kun en indirekte forbindelse med nutidig R&B med hensyn til stil oprindelse. Hopet med hiphop er R&B den største genre i USA, med 25.1% lyttere af den amerikanske befolkning.[3]. Blandt danske R&B-kunstnere er Burhan G, Gulddreng, Jimilian og Skinz.

Karakteristisk stil[redigér | rediger kildetekst]

Moderne R&B har en poleret stil med optagelse og produktion, tromaskine-baserede rytmer og en jævn, ekstravagant stilbehandling. Vokalmusik er af stor betydning i moderne R&B. Sangerne er ofte kendt for brugen af melisme, populært af sangere som Michael Jackson, R. Kelly, Stevie Wonder, Whitney Houston og Mariah Carey. Elektroniske påvirkninger bliver stadig mere populære, og brugen af hiphop- og dance-inspirerede slag er typisk.

Populære musikere efter årtier[redigér | rediger kildetekst]

1980'erne[redigér | rediger kildetekst]

1990'erne[redigér | rediger kildetekst]

2000'erne[redigér | rediger kildetekst]

2010'erne[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ BET: "10 Reasons Why We Love Trey Songz"
  2. ^ New World Encyclopedia on Rhythm and blues og Moderne R&B
  3. ^ Forbes report: "Hip-Hop/R&B Is The Dominant Genre In The U.S. For The First Time"