Moonwalker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Moonwalker
Instrueret af Rediger på Wikidata Will Vinton, Jim Blashfield og Jerry Kramer
Produceret af Rediger på Wikidata Will Vinton, Michael Jackson og Natalia
Manuskript af Rediger på Wikidata David Newman og Michael Jackson
Medvirkende Rediger på Wikidata Michael JacksonJoe PesciSean Lennon og Brandon Adams
Fotografering Rediger på Wikidata Frederick Elmes
Land Rediger på Wikidata USA
Sprog Rediger på Wikidata engelsk
Links
iMDB Rediger på Wikidata på IMDb
DFI Rediger på Wikidata i DFI's filmdatabase
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Moonwalker, også kendt som Michael Jackson: Moonwalker, er en amerikansk fantasy-musicalfilm udgivet i 1988 af sangeren Michael Jackson.

Filmen blev udgivet i USA den 18. november 1988 og havde præmiere i de danske biografer i december 1988. Historien er fortalt med musik og dans og fyldt med speciel effects der forgår i et fantasy-univers. I nogle af filmens scener er der i stedet for mennesker levende lerfigurer.

I filmen er han venner med de 3 børn Zeke, Sean (Zekes storebror) og pigen Kellie. Han er forfulgt af den sindsyge forbryderkonge og narkohandler ved navn Mr. Big (Joe Pesci). Bigs plan er at alle mennesker i hele verden skal være afhængige af narko og først og fremmest børn. Til at hjælpe sig med at kidnappe børn har han en masse bevæbnede håndlangere.

I stedet for at man følger en hovedperson, er filmen en samling kortfilm omkring Jackson, hvor adskillige af dem er lange musikvideoer fra Jacksons Bad album. Film er navngivet efter hans danseteknik moonwalk, der var en af hans kendetegns moves. Dansetrinets navn blev navngivet af medierne, ikke af Jackson selv, men han valgte selv titlen til filmen.

En kort biografisk film omkring Jackson, der dækker hans tidlige år fra Jackson 5 indtil Bad World Tour. Dele af de forskellige sange bliver spillet i filmen:

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]