Museet for Samtidskunst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Museet for Samtidskunst
Generelle informationer
Type Kunstmuseum
Grundlagt 1991
Direktør Christian Skovbjerg Jensen
Eksterne henvisninger
www.samtidskunst.dk

Museet for Samtidskunst er et dansk kunstmuseum. Museet åbnede i 1991 og opnåede statsanerkendelse i 1994. Museet drives med tilskud fra Roskilde Kommune og staten.

Museet havde indtil 2021 lokaler i Det Kongelige Palæ i Roskilde (en) (også kaldet Det Gule Palæ) midt i Roskilde, hvor Absalonsbuen forbinder palæet med Roskilde Domkirke. Museet er i dag uden lokaler og udstiller på midlertidige lokationer og digitalt.[1]

Museet for Samtidskunst blev oprettet efter fluxusfestivalen Festival of Fantastics afholdt i Roskilde i 1985. Museet for Samtidskunst har lagt fokus på eksperimenterende og procesorienteret kunst tilknyttet dialog i form af tekst, billeder, lyd, film, video eller i en eller anden installationsmæssig kombination af flere former. Museet for Samtidskunst er ofte blevet fremhævet som en af de kulturelle institutioner, der udfylder et stort hul i det ellers tæt besatte danske museumslandskab[kilde mangler] Museet har udstillet og arbejdet med danske samtidskunstnere som Lea Porsager, Esben Weile Kjær, Lilibeth Cuenca Rasmussen m.fl.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]