Museet for Samtidskunst

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Museet for Samtidskunst
Museum of Contemporary Art, Roskilde.jpg
Museet for Samtidskunst i "Det Gule Palæ" ved siden af Roskilde Domkirke
Generelle informationer
Type Kunstmuseum
Adresse Stændertorvet 3D, 4000 Roskilde
Grundlagt 1991
Direktør Birgitte Kirkhoff Eriksen
Besøgende 31.682[1]
Eksterne henvisninger
www.samtidskunst.dk

Museet for Samtidskunst ligger i Det Kongelige Palæ i Roskilde (også kaldet Det Gule Palæ) midt i Roskilde, hvor Absalonsbuen forbinder palæet med Roskilde Domkirke. Det er en placering som giver den nyeste kunst – herunder samtidskunsten, som museet har specialiseret sig i – en unik historisk ramme. Barokpalæet er tegnet af Laurids de Thurah og opført 1733 for kong Christian 6. Det har bl.a. en fornem hovedtrappe med dokkebalustre, som blev restaureret 2003 ved Karsten Rønnows Tegnestue.

Museet, der drives med tilskud fra Roskilde Kommune og staten, åbnede i 1991 og opnåede statsanerkendelse i 1994. Det har været museets opgave siden dets etablering at orientere museets publikum om nye trends og aktiviteter inden for kunstens verden, såvel nationalt som internationalt.

Museet for Samtidskunst har ofte lagt fokus på eksperimenterende og procesorienteret kunst tilknyttet dialog i form af tekst, billeder, lyd, film, video eller i en eller anden installationsmæssig kombination af flere former. Museet for Samtidskunst er ofte blevet fremhævet som en af de kulturelle institutioner, der udfylder et stort hul i det ellers tæt besatte danske museumslandskab – netop i kraft af dets fokus på den eksperimenterende samtidskunst – og at museet netop derfor har udviklet sig til en yderst værdifuld kulturinstitution.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 55°38′31.57″N 12°4′52.67″Ø / 55.6421028°N 12.0812972°Ø / 55.6421028; 12.0812972