Musikkonservatorium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Musikkonservatoriet)
Spring til navigation Spring til søgning
DanishView.svg Danske forhold. Denne artikel omhandler alene (eller overvejende) danske forhold. Hjælp gerne med at gøre artiklen mere almen.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Musikkonservatorium er betegnelsen for den højeste uddannelsesinstitution inden for praktisk musikudøvelse.

Danmark[redigér | redigér wikikode]

I Danmark findes der fire musikkonservatorier; Syddansk Musikkonservatorium (Odense og Esbjerg), Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (København), Det Jyske Musikkonservatorium (Aalborg og Aarhus) og Rytmisk Musikkonservatorium (København). På konservatorierne tilbydes der en bred vifte af uddannelser indenfor musik og musikpædagogik, herunder klassisk musik, rytmisk musik, folkemusik, filmkomposition og elektronisk musik. Det er kun Syddansk Musikkonservatorium der har en folkemusiklinje.

Konservatorierne har en adgangsprøve, hvor ansøgerne testes i deres musikalske kunnen. De testes i deres angivne hovedinstrument, og bl.a. i deres klaver-, sang-, sammenspils- og teoretiske evner, varierende alt efter hvilket konservatorium og hvilken linje de vælger.

Til optagelse på konservatoriet kan man forberede sig på det såkaldte Musikalsk Grundkursus (MGK). Disse skoler har hjemme på udvalgte kommunale musikskoler. Der er som udgangspunkt ét MGK i hvert af de tidligere amter.

Konservatorieuddannelsen var tidligere 4-årig, med mulighed for et femte diplomår, hvor den studerende specialiserede sig i et selvvalgt område, men er nu lagt om til at have et treårigt bachelorforløb, med mulighed for at tage en to-årig kandidatoverbyggelse, hvormed man får titlen cand.musicae.