NCC

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
NCC i Århus.

NCC AB (forkortelse for Nordic Construction Company) er en svensk entreprenørvirksomhed, der har aktiviteter i hele Norden.

NCC er Nordens største entreprenørvirksomhed og har en omsætning på 45,5 mia. kr. (2014) og beskæftiger cirka 18.000 ansatte. De danske datterselskaber NCC Construction Denmark A/S, NCC Roads A/S, NCC Property Development A/S og NCC Bolig A/S tegner sig for 10 procent af omsætningen og har 2.200 ansatte.[1]

Selskabet blev grundlagt i 1988 gennem en sammenlægning af Johnson Construction Company AB og Armerad Betong Vägförbättringar AB. Den største ejer er familieforetagendet Nordstjernan AB, der blev etableret allerede i 1890 af Axel Johnson.

NCC's etablerede sig i Danmark i 1996 med opkøb af den danske entreprenørvirksomhed Rasmussen & Schiøtz a/s,[2] og opkøbte i de følgende par år blandt andet Armton og Superfos Construction.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.