Naturpark Weserbergland Schaumburg-Hameln

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Naturpark Weserberglands beliggenhed i Tyskland

Naturpark Weserbergland Schaumburg-Hameln ligger ved den nordlige udkant af Mittelgebirge ved overgangen til den Nordtyske Slette, omkring 50 km sydvest for Hannover i den tyske delstat Niedersachsen, der også forvalter parken. Naturparken der blev oprettet i 1975 omfatter Weserdalen mellem Rinteln og Hameln med dele af Schaumburger Land, Calenberger, Lipper- og Pyrmonter Bergland fra Bad Nenndorf mod nord til Bad Pyrmont mod syd, Bückeburg og Bad Eilsen mod vest og Bad Münder og Osterwald mod øst med de højeste punkter i Süntel.

Hohenstein i Süntel

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Mod nord afgrænses den næsten 1000 km² store Naturpark af højdedragene Bückeberg og Deister, og omfatter Wesergebirge, Harrl og Süntel, begge sider af Weser så langt mod syd som til Ith, Osterwald og Thüster Berg, med et alsidigt landskab med jævne skråninger, dækket med store sammenhængende skovarealer der veksler med snævre dale.

Et mix af natur- und landschaftsschutzgebiete, byer, flere kurbade og små landsbyer, slotte og borge fra Weserrenæssancen gør naturparken til et yndet ferie- og rekreationsområde i Nordtyskland.

Seværdigheder[redigér | rediger kildetekst]

Arkitektur[redigér | rediger kildetekst]

Natur[redigér | rediger kildetekst]

Ernst Rudorff oprettede en rekreativ ege-allé nednfor Knabenburg i Lauenstein, som regnes som en af de tidligste naturbeskyttelsesforantaltninger.
Koloreret kort fra omkring 1900; Scan: Museum für Geschichte des Naturschutzes

I Weserbergland findes de nordligste forekomster af fler hårdstensarter i Tyskland, så landskabet er for en del præget at stenbrud og stenindustri. Dette har medført at Schaumburgborgere har dannet en aktiongruppe Aktionsgemeinschaft Weserbergland - Schaumburger Freunde der protesterer mod landskabsødelæggelserne.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 52°12′12″N 9°20′50″Ø / 52.20333°N 9.34722°Ø / 52.20333; 9.34722