Naturpark Steinhuder Meer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Naturpark Steinhuder Meers beliggenhed i Tyskland

Naturpark Steinhuder Meer er en naturpark der ligger i den tyske delstat Niedersachsen, og strækker sig, med Steinhuder Meer som centrum, over et areal på 310 km² i landkreisene Nienburg/Weser og Schaumburg og i Region Hannover. Naturparken er oprettet i 1974.

Naturparkcenter i Steinhude
En tørvepram i Steinhude med påskrift om Naturpark Steinhuder Meer

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Naturparken omfatter den største sø i Nordvesttyskland, Steinhuder Meer, og er ret skovfattig. Området er præget af moser, der dækker en fjerdedel af arealet. Området er dannet som en urstrømsdal Saale-istiden.

Den ligger syd for Nienburg/Weser, vest for Neustadt am Rübenberge, nordvest for Wunstorf, nord for Hagenburg og Sachsenhagen og øst for Rehburg-Loccum. I nordenden af parken ligger Grinderwald med Tote Moor, mod sydvest afgrænses den af Rehburger Berge, og mod nordvest ligger Schneerener Moor.

Naturbeskyttelse[redigér | rediger kildetekst]

Mere end 10 % af Naturparks er under naturbeskyttelse og over 65 % landskabsbeskyttelse. Den knap 30 km² store, og i midten kun 1,5 m dybe Steinhuder Meer er et vådområde af international betydning for trækfugle, som overvintrings- og rasteplads for mange arter af vade- og andefugle; dertil har vådområderne i søens omgivelser en en vigtig rolle. I de delvist stadig intakte og moseområder findes talrige sjældne dyre- og plantearter.

Med de talrige muligheder for fritidsaktiviteter som cykling, vandreture, badning, sejlads og vindsurfing, er der ofte op mod 50.000 gæster i naturparken om dagen.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 52°26′44.19″N 9°18′9.31″Ø / 52.4456083°N 9.3025861°Ø / 52.4456083; 9.3025861