Newham

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Newham (officielt: The London Borough of Newham) ligger i Ydre London, og er en bydel i det østlige London. Det blev oprettet i 1965 ved, at kredsene East Ham og West Ham blev slået sammen. Green Street markerer grænsen mellem de to dele. North Woolwich blev også en del af distriktet; dette område blev flyttet over fra Woolwich. Distriktet ledes af en direkte valgt borgmester, men er også underlagt Greater London.

Newham grænser mod bydelene Barking and Dagenham i øst, Greenwich i syd, Hackney og Tower Hamlets i vest og Redbridge i nord. Tre af grænserne markeres af floder: Roding (øst), Themsen (syd) og Lee (vest).

Rådhuset i East Ham

Bydelen tilhører det ydre London, eftersom det ikke lå i det gamle grevskab London.

Efter konstruktionen af Docklands Light Railway (DLR) og udvidelsen af Jubilee-linjen er udbuddet af kollektiv trafik i Newham blevet meget bedre end det var tidligere. Channel Tunnel Rail Link skal få stoppested i Stratford, og Crossrail skal betjene området. London City Airport ligger i Newham.

Newham var en af fem bydele som var vært for Sommer-OL 2012.

Steder i Newham[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Koordinater: 51°31′00″N 0°02′00″Ø / 51.516667°N 0.033333°Ø / 51.516667; 0.033333