Nonverbal Learning Disorder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nonverbal Learning Disorder (NLD) er en medfødt udviklingsforstyrrelse, som gør at man i nogle områder af hjernen bearbejder informationer på en anden måde end andre. NLD hører til på autismespektret og kan på nogle områder minde om Aspergers syndrom.

De autismerelaterede vanskeligheder kaldes også empatiforstyrrelser, og det er ofte dem, der volder de største problemer i hverdagen.

Mennesker med NLD er velfungerende på de sproglige områder, det er de uudtalte ting som volder problemer, f.eks. hentydninger, kropssprog, tid og retningssans.

Mennesker med NLD er typisk normaltbegavede.

Diagnosen NLD er IKKE officielt godkendt, ligesom asberger og DAMP. Diagnosen kan heller ikke videnskabeligt bevises og de fleste børn kan på et eller andet tidspunkt af deres opvækst, have flere indikatorer på NLD uden at have den egentlige diagnose.

Disse psykiske sygdomme, diagnosticeres udelukkende på baggrund af en mistank om fejl i hjernen, frem for en gennemgående undersøgelse af individets baggrund, omgivelser og familie relationer, andet end hvad forældrene selv udtaler.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

NLD-gruppen