Nonverbal Learning Disorder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Nonverbal Learning Disorder (NLD) er en foreslået medfødt udviklingsforstyrrelse, som gør at man i nogle områder af hjernen bearbejder informationer på en anden måde end andre. NLD hører til på autismespektret og kan på nogle områder minde om Aspergers syndrom. Diagnosen er ikke videnskabeligt dokumenteret, og de fleste børn vil på et eller andet tidspunkt af deres opvækst have flere symptomer på autismespektrumforstyrrelser uden at have en egentlig diagnose. Diagnosen optræder ikke i de officielle manualer American Psychiatric Societys DSM-5 eller WHOs ICD-10.

De autismerelaterede vanskeligheder kaldes også empatiforstyrrelser, og det er ofte dem, der volder de største problemer i hverdagen.

Mennesker med NLD er velfungerende på de sproglige områder, det er de uudtalte ting som volder problemer, f.eks. hentydninger, kropssprog, tid og retningssans. Mennesker med NLD er typisk normaltbegavede.

Disse psykiske sygdomme, diagnosticeres udelukkende på baggrund af en mistank om fejl i hjernen, frem for en gennemgående undersøgelse af individets baggrund, omgivelser og familie relationer, andet end hvad forældrene selv udtaler.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.