Nordfjorden (Rødøy)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Nordfjorden. (Se også artikler, som begynder med Nordfjorden)
Nordfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Rødøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 11 kilometer
Oversigtskort

Nordfjorden er en fjordarm af Melfjorden i Rødøy kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden går 11 kilometer mod nordøst til Nordfjordbotnen under Svartisen. Fjorden har indløb mellem Nordfjordneset i øst og Nordfjordnøva i vest. Fjordsiderne er høje på begge sider, omkring 500-700 meter yderst og og gradvisst stigende ind i fjorden. Inderst i fjorden falder fjellsiden fra 1.179 meter og næsten lige ned i fjorden. Nordfjordbræen på gletscheren Svartisen ligger tæt ved kanten.[1]

Der har været spredte bebyggelser langs fjorden , men de sidste blev fraflyttet i 1970'erne.

Poststed[redigér | rediger kildetekst]

Det blev åbnet et poststed på dampskibsanløbsstedet Nordfjordnes den 1. juli 1907.[2] Det havde navnet Melfjorden i Helgeland, Poststedet fik senere postnummeret 8193, men blev nedlagt 1. august 1973. Samtidig overtog poststedet 8192 Melfjordsbotn ansvaret for postformidlingen i både Nordfjorden og Melfjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Nordfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Melfjorden i Helgeland, kulturnav.org, besøgt 4. maj 2018
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi